Dakota Wesleyan University Online

Introduction

Read the Official Description

Град и он-возрасни ученици

Дакота Веслиан отсекогаш бил место на заедницата; место каде што студентите да станат дел од нешто поголемо од само еден колеџ. Сега DWU нуди ученик возрасни единствена можност да стане дел од DWU заедница - дигитална заедница, тоа е. Ние нудиме четири целосно онлајн степен програми:

Мајстор за бизнис администрација RN-диплома за наука нега степен Мајсторот на уметностите во образованието Диплома за уметности во Организациона Лидерство

На дигитални кампусот DWU е место каде што студентите на возрасни ќе учат со своите врсници жонглирање кариера, семејни и лични обврски, додека останатите посветен на предизвикот на заработка на диплома. асинхрон начин на програмите им овозможува на студентите да учествуваат во класа дискусии, поднесе предмети и да се комуницира со факултет и соучениците во секое време во текот на денот или ноќта. Повеќе од само место да се обратите за класа на интернет, дигитални кампусот служи како заедница во која да се развие односите со врсниците и членови на факултет и во и надвор од опкружувањето на класа.

Нашите различни традиција на обезбедување на персоналните образование втемелени во нашите вредности за учење, лидерство, волја и услуга ќе биде присутна на овие онлајн програми. Нашата посветеност кон ангажирање на дискусии на етика, вредности и сочувство ќе остане во првите редови на овие нови програми.

Учениците се охрабруваат да соработуваат значење на реалниот свет проблеми, со цел да се надмине искуството од училница во секојдневниот живот.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online 1-year MBAs » Гледа Online BAs » Гледа Online MA » Гледа Health BScs »