DeSales University

Introduction

Read the Official Description

DeSales на Универзитетот, ќе најдете еден позитивен пристап кон животот. Можеби тоа е пријателски, скромен карактер на нашите студенти, факултетот, и на персоналот, или оптимист духовна перспектива на облати на свети Франсис де продажба, кои имаат облик на универзитетот и неговиот карактер. Можеби тоа е затоа што на нашите големи академските програми, за лична атмосфера на нашата мала приградска кампус во сценско Lehigh Пенсилванија долина, и нашата поддршка средина за учење. Во секој случај, таму е една извонредна искуство за да се најдат на DeSales универзитет. Мисија Тоа е мисијата на Универзитетот да се обезбеди DeSales мажи и жени со квалитетот на високото образование во согласност со филозофијата на христијански хуманизам како што е развиена од страна на свети Франсис де продажба и неговите духовни наследници. Универзитетот пренесува знаење за, и се развива таленти, лични, семејни и општествени живеење. DeSales Универзитетот збогатува човечка заедница и го подобрува достоинството на поединецот преку нејзините образовни напори. Во својата работа, на Универзитетот поттикнува витална и почитувана дијалог меѓу Римокатоличката вера и човечката култура. ФИЛОЗОФИЈА За DeSales универзитет, Кристијан хуманизам значи дека секој аспект на човечкото искуство е во состојба на просветлување од Евангелието на Исус Христос. Ова Евангелие носи светло за секоја димензија на личното постоење (физички, интелектуални, социјални, морални, естетски и верски) и на секоја област на животната средина (природниот свет, социјални институции, културни достигнувања, историски периоди, и религиозни општества). Сепак, средбата на Словото Божјо и конкретниот свет на човекот го прави можно целосно значајно постоење. DeSales Универзитетот се стреми да ги учат на студентот што значи да се биде христијанин, на начин Salesian, што значи да се вратиме на сопствениот живот, и што значи тоа да се донесе оваа радосна вест на човечкото семејство. DeSales Универзитетот е цврсто и јавно посветени на принципите на Римокатоличката доктрина и морал. Таа, исто така целосно признава дека потрагата по вистината, бара на атмосфера на интелектуална слобода и дека љубовта бара отвореност за се што е добро. DeSales Универзитетот разликува внимателно меѓу слободниот извршување на вистината, која ги гарантира сите членови на универзитетската заедница, и свој посветеност кон учењето на католичката црква.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc » Гледа Part time MBAs » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер на науки во информатичките системи

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Center Valley Романија Bucharest Allentown + 3 more

Дизајниран за работа со професионалци, нашата програма е длабоко вкоренет во развој на технички вештини соодветни за употреба во индустријата како што се управување со податоци, управување со проекти, мрежи, системи дизајн, веб Развитие и програмирање. [+]

Мајсторите на информатичките системи степен на DeSales универзитет е наменета за работа професионалци. Нашата програма е длабоко вкоренет во развој на технички вештини соодветни за употреба во индустријата како што се управување со податоци, управување со проекти, мрежи, системи дизајн, веб Развитие и програмирање. Нашите инструктори имаат професионално искуство и разбирање на потребите на индустријата и работа возрасни. На настава вклучува училници практично, предавање и on-line учење. ... [-]