Delta State University, College of Business

Introduction

Read the Official Description

Делта државен универзитет, колеџ за бизнис &nbsp Делта Државниот универзитет има обезбедено разбира придонеси во бизнисот од 1925 година, годината на институција отворена за својата прва редовна седница. Курс придонеси беа организирани по оддели линии во 1928 година кога Министерството за трговија беше формирана. Името на одделот е променето неколку пати, со секоја промена е одраз на проширување опсегот во придонеси и цели. Одделот за трговија беше преименувана во Одделението за бизнис образование во 1944 година, изменета на Одделот за бизнис во 1948 година; преименувана во Одделението за бизнис и економија во 1958 година, во 1969 година, името беше променето на Факултетот за бизнис и во 1999 година, името беше променето на Колеџот за бизнис.&nbsp Програми се нудат во колеџ вклучуваат диплома за бизнис администрација степен со специјалност во сметководство, компјутерските информативни системи, финансии, општата бизнис, осигурување и недвижен имот, менаџмент, маркетинг, и мандатот на администрацијата; диплома за наука во образованието степен со големи во бизнис образование за оние кои се заинтересирани да станат наставници, и диплома за комерцијална авијација степен со специјалност во воздухопловството за управување и воздушни операции. Сите програми се акредитирани на национално ниво. &nbsp&nbsp Мисија &nbsp Да ги подготви студентите за пазар со обезбедување предизвик образовни можности. &nbsp&nbsp Визија &nbsp Користење на заедницата, нашата професија, и на Универзитетот е важен аспект на мисијата на Колеџот 's.Со негувањето на кооперативни односи со бизнис и индустрија, услуги организации и други институции, на Колеџот ќе остане динамична и своите активности релевантни.

Види магистерски студии » Гледа Online Masters » Гледа BBAs » Гледа Part time MBAs » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

Master

господар на професионални сметководствени (MPAC)

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Cleveland

Мајсторот на професионални сметководствени (MPAC) програма обезбедува опсежна студија во областа на сметководството. Програмата нуди напредни студии за поединци ангажирани во, или бараат кариера во, јавното сметководство, индустријата и владата. [+]

Господар на професионални сметководствени (MPAC)

Мајсторот на професионални сметководствени (MPAC) програма обезбедува опсежна студија во областа на сметководството. Програмата нуди напредни студии за поединци ангажирани во, или бараат кариера во, јавното сметководство, индустријата и владата.

Потребни основни курсеви

Менаџерско сметководство Финансиско сметководство - теорија и анализа Напредни сметководствени информациони системи Сојузна даночна теорија и истражување Напредно ревизија Измама за измама Законот Comercial ... [-]