Dulles University

Introduction

Read the Official Description

Изјава за визијата на

Далес Универзитетот е основан во 2010 година и ја црпи својата инспирација од доживотното придонесите на Џон Фостер Далес, САД државник и визионер. Неговото влијание во процесот на дизајнирање и преговарање меѓународни договори со владите од целиот свет имаа големо влијание врз појавата на демократијата и слободата на народите од светот. Неговите достигнувања се вклучени служи како советник на американската делегација на Париската мировна конференција во 1919 година. Тој доби познат како меѓународен адвокат и, исто така, во различни конгреси во меѓувоениот години. Имено, тој беше вклучен во американската комисија да преговара за мир Берлин долг конференции, и беше специјален советник во Советот на министри за надворешни работи средби во Лондон, Москва и Париз. Тој служел како делегат во Генералното собрание на Обединетите нации (1945-1949), и ова беше проследено со своето преговорите за мировен договор со Јапонија во 1951 година. Во 1951 година, претседателот Двајт Ајзенхауер назначени Далес како државен секретар, а во 1954 година во име на САД, тој помогна да се организира Југоисточна Азија договорна организација (SEATO) во која беа вклучени потписници од Австралија, Нов Зеланд, Обединетото Кралство, Франција , Пакистан, Тајланд и на Филипините. Хуманитарни придонеси Далес "вклучени се биде мандат претседателот на одборот на Карнеги за меѓународен мир како повереник на Фондацијата Рокфелер, а исто така и како основачки член на Советот за надворешни односи, меѓу многу други достигнувања. Далес Универзитетот наоѓа инспирација во Џон Фостер Далес "силен став за меѓународна соработка и квалитет во преговорите за фер и балансирано договори како сведоштво за важноста на образованието и подготовка на поединците за исполнет живот. Универзитетот ги поттикнува своите студенти да се стремиме кон совршеност слични во нивниот пристап кон образованието и животот.

Мисија

Далес Универзитетот е посветена на испорака на колегиум образование на начин кој ги почитува достоинството, вреди и потенцијалот на секој студент. Со создавање на средина која се стекнува знаења и развиваат и каде креативните активности се обидуваат да се збогати на искуствата на ученикот да бидат подготвени за глобалното општество, Универзитетот подготвува своите ученици за широк спектар на можности за вработување. Составен дел на мисијата на Универзитетот е да се развие добар граѓанин лидери кои се опремени да се направи позитивен придонес на "општото добро на општеството". Нашите предмети и лично дизајниран practicums им овозможи на студентите да се направи сонот на високото образование реалност преку своите стратешки подготовка за вработување и пазар. Ние се придржуваат кон високо квалитетна образовна на воспоставените и признати критериуми, политики и квалитет како што се бара од страна на националните, регионалните и државните акредитација и сертификација тела и стандарди. Нашите цели за студентите одат "надвор од учебник", бидејќи нашата додипломски, постдипломски и постдипломски програми се индивидуално приспособени да се логирате програма со бизнис вештини кои нудат нови предизвици, нови обврски и нови награди за кариера на секој студент. Во моментов, Академски програми Далес Универзитетот се фокусира на бизнис, информатички технологии и компјутерски науки, што доведува до диплома, господар и докторски дипломи. Оваа заедничка цел се постигнува преку следнава учење сета вештина и цели: • Ние веруваме дека искористување на експерт факултет од избрана индустрија нашите студентот ќе обезбеди важни реалниот свет експертиза. На овој начин, ние нудиме на нашите студенти најновите сета вештина и системи за управување во нивните планирани професија. Далес Универзитетот оди надвор од традиционалните тетратки и силабусот на предметот. • Ние обезбедуваме повеќе од настава во основите на управување со вклучување во реалниот живот примери во студии на случај. Нашиот факултет истражува комплексни прашања и ефикасно резолуции. • Студенти дипломираат од Далес универзитет ќе биде подобро позиционирани да се добие промоции и треба да се оценува како меѓу врвот ниво во базенот работа барателот за упис или ниво на управување позиции. • Студентите учат што да очекувам во позиција за управување. Ние ги охрабруваме еден-на-еден и група наметливо играње на улоги со факултет членови во однос на специфични барања работа.

Институционални Цели

Универзитетот ќе: • Уверете се дека заштитата на најдобриот интерес на сите студенти се примарен интерес. • Оценка кандидати студент врз основа на нивните индивидуални квалификации и се стремиме за вклучување на сите членови на општеството во образовниот процес, без оглед на возраста, културата и социо-економски позадина. • етичкото однесување и со почит во советување, регрутирање и запишување практики. • Обезбедување на еднаков пристап и точни информации прием со заеднички сет на прием поврзани дефиниции и роковите за сите ученици. • Обезбедување на квалитет во образованието преку ригорозни академски стандарди и имплементацијата на персоналните пристап до образование, преку мали класи и блиски односи помеѓу факултетот и студенти. • Поддршка и спроведување на Универзитетот политики. • Се придржуваат кон локалните, државните и федералните закони кои се однесуваат на третманот на студентите и доверливи информации.

Non-Discrimination/Equal политиката за вработување

Расно недискриминаторски политики на свештеникот proc. 75-50, Дел 4,01. Далес Универзитетот признава дека студентите од било која раса, боја, и национално или етничко потекло на сите права, привилегии, програми и активности кои, генерално или ставени на располагање на студентите во нашето училиште и не дискриминираат врз основа на раса, боја, национално и или етничко потекло во администрацијата на нашите образовни политики, приемните политика, стипендии и кредит програми, и спортски и други училишни-администрира програми. Универзитетот одржува неправдата постапка кои содржат поради процесот достапен за било кој човек кој верува тој или таа биле дискриминирани. Прашања во врска со постапката за поплаки или усогласување со федералната и комонвелт закони и насоки треба да се обрати до Управата на претседателот.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online DBA » Гледа Online MBA »

Programs