Eastern University Online

Introduction

Read the Official Description

Источна Универзитетот е непрофитна, регионално акредитирана институција, основана во 1925 година Во текот нашата долга историја, ние се стремиме да се Разбуди светот на етички бизнис практики, преку обука на идни лидери втемелени во верата, разум и правда.

релевантност

Во источна Европа, ние не веруваме во busywork. Секој од нашите онлајн програми се лесен и достапен. Тие се вклопуваат истражување со примена во реалниот живот. Преку смислени соработка и проекти, ние ќе ви овозможи со знаење и ново рафинирано вештини кои може да се примени веднаш. холистички поддршка

Како ценет дел од нашата онлајн заедница, посветен факултет ќе биде поддршка на вас. Ние ќе ви покаже длабока посветеност за вашиот успех со обезбедување на менторство и насоки, така што ќе може да се постигне своите цели. навремена подготовка

Овие денови, возрасните како да се врати на училиште за да заработите што долго баран акредитивен и да ги постигнат своите цели. Нашата онлајн програми се дизајнирани да бидат практични, флексибилни и прифатлива. Источна Универзитетот може да обезбеди вештини за напредок во рамките на брзо растечки кариера во медицинска сестра, образование и бизнис индустрии.

национално признание

Национално признати христијански универзитет вклучувајќи почести од Најдобра колеџи "Еден од 50-те најдобри колеџи за постарите студенти.

САД Вести & топ - ниво Пласман за универзитети, северниот регион.

Регионална акредитација

Источна Универзитетот е акредитиран од страна на државите комисија во средината на високото образование, 3624 пазар улиците, Филаделфија, Па 19104. (267-284- 5000) државите комисија во средината на високото образование е институционална акредитирање агенција признати од страна на американскиот секретар за образование и Советот за акредитација на високото образование.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online 1-year MBAs » Гледа Health BScs »