Ellis Online College

Introduction

Read the Official Description

Елис разликата: Онлајн учење во својата најдобра форма Поделба на престижниот Њујорк Институтот за технологија (NYIT), Елис колеџ е создаден за да обезбеди работни возрасните со веродостоен начин да ги унапредат своите кариери во искористување на сите предности на онлајн учење. Еден од првите факултети да сфатат вредноста на онлајн учење, NYIT е институција на 50 годишна академска со повеќе од 70.000 алумни, три Њујорк област кампуси и се поголем број на локации низ светот. Зошто Елис колеџ за NYIT? Елис колеџ обезбедува супериорни образование со секое време, насекаде погодности на Интернетот. Тоа обезбедува многу интерактивно, ориентирана кон заедницата на животната средина што го прави онлајн учење на збогатување и пријатно искуство.

Елис располага зафатен распоред од страна што ќе ви овозможи да се земе една класа во време, со што нуди проектот датуми секои три недели. Кратки рокови разбира ви овозможи да се заврши брзо! Елис нуди многу предности во однос на традиционалните присутен училиште, вклучувајќи ги и богата виртуелен кампус кој им овозможува на студентите и професорите да комуницирате, да споделат идеи и заеднички интереси, и да се изгради вредни пријателства и професионалните мрежи, кои се толку важни во денешната економија. Елис immerses сте во реалниот свет ситуации работа, овозможувајќи ви да "научат од тоа", и да се здобијат со знаења и вештини кои може да се примени веднаш. Уникатен, интерактивни веб-базирана платформа за онлајн учење Елис "остварува збогатување и пријатно искуство преку динамичен Флеш вежби, видео и демонстрации. Елис нуди престиж и стабилност преку неговата поврзаност со Њујорк институт за технологија, без да се расправаме на патување до и од кампусот. Онлајн МБА програма Елис нуди курсеви развиен во партнерство со водечки светски бизнис школи, вклучувајќи Универзитетот Колумбија бизнис школа, на Универзитетот Стенфорд, и на Универзитетот во Чикаго Graduate School of Business. Елис е меѓу признати држави во онлајн учење за професионален развој, настава вработените од врвот на работодавците, вклучувајќи Џенерал моторс.

Добие високо образование Онлајн од искусни факултет Елис колеџ инструктори се вистински мајстори во својот занает. Во прилог на својата полно работно време факултет, Елис користи импресивна низа од еминентни бизнис лидери и професионалци за да овозможи високо образование преку интернет, додавајќи искусен, реалниот свет перспектива што оди рака под рака со нашата кариера-базирана програма. Секој инструктор Елис има докторат или магистерски степен во нивниот предмет, со речиси половина од сите факултетот наставата држи со докторат или други терминални степен. Елис активно се обидува од водечките едукатори, кои можат ефикасно да се испорача на високо образование преку интернет, која е причината зошто поголемиот дел од новите Елис инструктори имаат претходно настава искуство. Елис, исто така осигурува дека секој инструктор заврши на интензивна програма за обука во онлајн настава. Покрај тоа, нови инструктори добиваат обука во текот на нивното првично курсеви, и сите факултет се охрабруваат да учествуваат на редовниот образовен емисии на најновите онлајн наставни практики. Со нудење на квалификуван, квалификувани настава во тандем со најновите онлајн настава платформи, Елис нуди збогатување и наградува средина за добивање на високо образование онлајн. Најголема Стандарди за едукација Елис континуирано ги следи своите инструктори да се обезбеди нивната ефективноста на наставата. Ученикот повратни информации се собираат и да се обезбедат дополнителни увид во практиките на инструктор. Покрај тоа, сите инструктори се ревидираат еднаш годишно преку интензивен курс за ревизија врши од страна на друг член на факултет Елис, осигурувајќи дека секој инструктор останува ценет и ефективна едукатор текот на нивниот мандат. Елис инструктори се обврзани со десет водечки принципи за да се осигура дека секој курс обезбедува ангажирање, наградува искуство за секој ученик:

Стартување на вашиот курс на навремен и ангажирање начин. Јасно да ја пренесат Вашите очекувања на студентите и да дискутираат за нивните очекувања од вас. Допрат до помалку се вклучени и во ризик студенти. Секогаш да се задржи позитивен, охрабрувачки тон со вашите ученици. Да бидат присутни и ангажирани во сите дискусии класа. Покажат солидна мајсторство на содржината на курсот и секогаш да се спроведе на професионален начин. Одржување на високо ниво на услуга што го бара Елис колеџ, вклучувајќи ги и 48-часовен пресврт на категоризирани задачи и достапност шест дена неделно. Обезбеди значајни, вистински повратни информации за сите категоризирани задачи. Обезбедување на соодветни насоки за политики и процедури. Заврши завршните активности се разбира во навремени, точни начин.

Факултет Достапност кога ви треба Елис колеџ гарантира дека сите на своите инструктори се достапни и пристапни-и внатре и надвор од класа. Секој инструктор е потребно за да се логирате за најмалку шест дена во неделата за да одговори на прашањата и да учествува во студентски дискусии. Покрај тоа, многу инструктори одржува редовни, во реално време разговор сесии во рамките на платформата се разбира каде што може да одговори на прашања и студентите тренер на претстојните задачи. Студентите исто така може да разговарате приватно со инструкторот преку функција на располагање во рамките на сите курсеви Факултет 1-1. Оваа широка достапност гарантира дека ќе добијат никакви персоналните внимание и помош што може да се стави додека извршуваат својата Елис колеџ образование онлајн

This school offers programs in:
  • Англиски

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree: