Eugene W. Stetson School of Business and Economics, Mercer University

Introduction

Read the Official Description

Евгениј В. Stetson Факултетот за бизнис и економија на Универзитетот Мерсер е во Премиер провајдер состојбата на менаџмент образование, нудејќи степени во Северна, Централна и Јужна Џорџија. Без разлика дали сте заинтересирани за додипломски или постдипломски студии на бизнис било кој од нашите пет локации, тоа е идеално време да стане подобро едуцирани да се натпреваруваат на глобалниот корпоративен заедница од утре. Мерсер универзитет ќе ви овозможи со способност да се развијат вештини за стратешко планирање во постојано менување на глобалната економија и се издигнат над своите врсници со вештини за да успее во овој пазар. Stetson на Школата за Бизнис и економија е целосно акредитирана од-интернешнал ", го сместуваат меѓу првите 25 проценти од бизнис училишта во државата. Покрај тоа, нашите членови факултет донесе искуство во индустријата со тоа носат објавено истражување на корпоративниот заедница во училница. На мала училница големина поттикнува учество во училница, што е белег на нашата методиката. Нашите високо успешна служат во клучните лидерски улоги во водечките фирми, како што се Јужна компанијата, Accenture, Gulfstream, SunTrust, "Мерил Линч" и риба-датотека,-А.

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree: