Florida Atlantic University - Executive Programs - College of Business

Introduction

Read the Official Description

Вашата страст, вашето ниво на посветеност, и вашата желба да се успее да ти донесе тука. Се придружите на вашите врсници во патување, која започнува со вашиот интерес и се претвора во експертиза. Добредојдовте на ЕФП Колеџот за бизнис - извршно управување, добредојде за успех! Мисијата на Кеј колеџ Бери за бизнис е да биде еден од нацијата Шешељ регионални бизнис школи од постојано создавање и доставување на повеќето релевантни глобален бизнис и економија високото образование обука, лидерство, и истражувачки програми за стратешки индустрии во нашата услуга Јужна Флорида подрачје; како и за бизнис и не-за-профит административните професии во нашиот регион. Како ќе се разгледа идејата за продолжување на вашиот развој на образованието, даде некои сериозни мисла на она што на Извршниот програми на Кеј Бери колеџ за Бизнис на Универзитетот Флорида Атлантик имаат да понудат. ЕФП зошто? Еве неколку причини: Вредност: Знаеме дека имате избор за тоа каде ќе се трошат вашето образовни ресурси. Извршниот програми на Кеј колеџ Бери за бизнис на ЕФП нудат огромна вредност за оние кои сакаат да ги извршуваат дипломиран степени во бизнисот. Нашите МБА програми се комбинираат традиционалната јадрото академски основи на бизнисот со специјализирани курсеви за да се создаде единствена области на стручност кои не се признаваат само на национално, регионално, но се продава, како и. Овој пакет пожелно е да се претстави на студентите по цена која е многу конкурентен со повеќе стандардни програми од државните институции и на значителни заштеди во споредба со приватните универзитети. Искуство: Кеј колеџ Бери се нудат извршен образовни програми за над 15 години. Ова им овозможува на колеџ за да се обезбеди висок квалитет на лични услуги на студентите, а исто така нуди ефикасни наставни програми и ефикасно администрирање на програмата. Квалитет: На Колеџот е акредитирана од страна на Здружението за напредување колегиум училишта за бизнис (AACSB) Меѓународни, акредитација тело премиерата во светот. Оваа ознака е убедлив доказ за квалитетот на понудените програми. Бизнис факултет на се високо мотивирани и исклучително надлежните, кои ја претставуваат разноликоста на истражувачки интереси и бизнис искуства. Многумина уживаат националните репутација во нивните полиња и над деведесет и пет проценти имаат докторски дипломи.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online Certificates » Гледа Online курс » Гледа Health Certificates » Гледа Certificates » Гледа Part time MBAs » Гледа курс » Гледа EMBA »