Florida Coastal School of Law

Introduction

Read the Official Description

Флорида Крајбрежните на Правниот факултет (Крајбрежните закон) се наоѓа во Џексонвил, Флорида во САД. Флорида Крајбрежните школа за JD програма Законот е акредитирана од страна на Американската адвокатска асоцијација (АБА) и нејзината онлајн адвокат програми имаат за согласување на АБА.

Флорида Крајбрежните школа на студенти по право доаѓаат од околу 46 држави и голем број земји, што претставува околу 254 колеџи и универзитети. Тие носат со нив многу различни потекла и професионални искуства од целата земја и во целиот свет.

Нашите членови полно работно време факултет претставуваат повеќе од 50 АБА акредитирани закон училишта од целата земја, вклучувајќи ги Калифорнија, Беркли, Универзитетот Дјук, Универзитетот Џорџтаун, Њујорк Универзитетот, Универзитетот во Мичиген, на Државниот универзитет на Флорида и Универзитетот на Флорида.

Крајбрежните Флорида на Правниот факултет обезбедува висок квалитет на правна поука, со фокус на студентот резултати, пракса-подготвеност, и иновации. Крајбрежните Законот нуди неколку иновативни онлајн програми, вклучувајќи и Адвокат во САД Законот за меѓународна среќа, Некоја Адвокат во Општиот закон студии, И Адвокат или сертификат во логистика и транспорт.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Law курс » Гледа Law LLM »

Programs