Florida Gulf Coast University Lutgert College of Business

Introduction

Read the Official Description

Lutgert на Колеџот за бизнис завршија првата деценија во историјата на Флорида Универзитетот Мексиканскиот Залив, ова е возбудливо време во животот на нашиот колеџ. Ние продолжи да се движи напред со дизајнот и конструкцијата на Lutgert сала, дом на иднината на Колеџот за бизнис. Ние сме фалсификување значајни академски и бизнис заедницата односи на локално, регионално и меѓународно ниво, кои ги изложува на нашите студенти, факултет и кадар за современите деловни практики во различни економии и култури. Што е најважно, ќе продолжиме да привлече висококвалитетни факултет посветена на настава и стипендии кои потенцираат жив, релевантни бизнис образование во двете додипломски и постдипломски нивоа. Нашите акредитација од страна на Меѓународниот, за "златен стандард" за американските деловни школи, уверува сегашните и идните студенти на нашата посветеност на обезбедување на квалитетни бизнис образовни искуства кои ќе им служат и во 21 век глобалната економска средина. Ние сме полни со енергија со можност да се зголеми на професионални работна сила за Југозападна Флорида, и пошироко. Мисија На Флорида Мексиканскиот Залив Универзитетот Lutgert на Бизнис колеџот е посветен на обезбедување технолошки прогресивно образовни програми и услуги наменети за подобрување на вештините и способностите на студенти и професионалци работат во пет окружни регионот на југозападна Флорида. Тоа го постигнуваме преку различни флексибилни партнерства, програми, и стипендија во рамките на меѓународните и "вториот круг за" Партнерство модел кој мостови на универзитетски и на домашната и на меѓународната заедница во технолошки напредни и брзо менување на глобалната економија. Визија Lutgert на Колеџот за бизнис ќе помогне да се утврдат нови стандарди на квалитет со неговите академски програми, факултет достигнувања, и успех на студентот, а континуирано се одраз на динамична средина на современите деловни можности. На колеџ, модел на партнерство со својот надворешен бизнис состојки ќе биде национален репер дека постојано ќе донесат силни нови знаења во нашата додипломски и постдипломски учење. На колеџ, ќе биде меѓународен лидер во иновативен начин на интегрирање на технологија и глобалната свест во бизнисот образование искуство.  

Гледа MSc » Гледа EMBA » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MSc

господар на науката во сметководство и оданочување

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Fort Myers

Магистер на науки во Сметководство и оданочување ги подготвува студентите за кариера во сметководство и оданочување. [+]

информациите за програмата

Магистер на науки во Сметководство и оданочување ги подготвува студентите за кариера во сметководство и оданочување. Програмата се фокусира на напредни технички компетенции во сметководството и / или оданочувањето, ефективната употреба на технологијата во истражувањето и практиката, ефективната комуникација со клиентите и другите чинители, етичките одговорности и развојот на вештините за доживотно учење за одржување на професионална компетентност. Студентите можат да изберат или сметководствена или даночна пракса. Сметководствената патека вклучува курсеви за сметководствена теорија, меѓународно сметководство и сметководствени информациски системи. Даночниот тек опфаќа покривање на оданочување на субјекти, меѓународно оданочување, даночни истражувања и оданочување на имот и подароци.... [-]


Магистер на науки во компјутерски информатички системи

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Fort Myers

Магистер на науки во компјутерски и информациони системи програма се подготвува дипломирани за лидерски позиции во областа на информатичката технологија. [+]

Магистер на науки во компјутерски и информациони системи програма се подготвува дипломирани за лидерски позиции во областа на информатичката технологија. Програмата се фокусира на управување на компјутерски информациони системи и мрежи. Програмата е дизајнирана за да обезбеди солидна позадина во информатичките системи за управување, системи, анализа и дизајн, база на податоци за управување и администрација, проекти и управување со промените, електронска трговија, а современите бизнис практики. ... [-]