Fort Lewis College School of Business Administration

Introduction

Read the Official Description

На Факултетот за бизнис администрација работи како тим за да се создаде студент фокусирани искуства за учење што се подготват дипломците за динамична глобална средина. Во Форт Луис Факултетот за бизнис администрација (соба), ќе најдете извонредна факултет, ангажирани студенти, и посветен персонал кој работи како тим за да се создаде студент фокусирани искуства за учење во мали, интерактивни класа поставувања. Програмите на студијата, заедно со рацете на бизнис планирање, истражување и консалтинг проекти, се со цел да се подготват дипломците за динамична глобална средина. Во 1974 година, нашето училиште беше првиот додипломски јавниот либерални уметности-базирани бизнис единицата да бидат акредитирани од страна на Здружението за напредување колегиум училишта за бизнис International. Ова веродостојни признавање на квалитетот продолжува за сметководство, бизнис администрација, и економија програмите денес.Компјутерски науки информациски системи програма се приклучи на соба тим во 2004 година да го прошириме нашето покривање во висока побарувачка областа на компјутерски и информациони системи технологија. На Факултетот за бизнис администрација игра клучна улога во либерални уметности образование, а особено, на развој на лидерството на нашите студенти. Имаме широк спектар на ко-наставни можности како што се нашите колеги ментор програма, каде што горниот classmen доброволно да ментор студенти од прва година да се натераат вклучени во академски и социјалната структура на соба. Имаме многу активен поглавје од Бета Алфа Пси, на националните сметководствени чест општество; наградуван глава на Бета Гама Сигма, националните бизнис чест општество; единствена организација за нашата родна американски студенти - на американските Индијанци Бизнис лидерите на клубот, и Деловниот клуб што е отворен за сите бизнис специјалност. На Факултетот за бизнис администрација, исто така, игра значајна улога во економскиот развој на сите четири агли регионот. Покрај тоа се разбира врз основа студент бизнис помош и услуга програмите за учење, ние сме дом на развој на малите бизниси центар (SBDC), Канцеларијата на економска анализа и деловни истражувања (OEABR), и Колорадо центар за туризам истражувања (CCTR). Нашите SBDC е призната на национално ниво како SBDC мрежа 2004 Државната ѕвезда во признавањето на навистина исклучително клиент помош за start-up бизниси. На OEABR се на различни физибилити студии и влијанието корисни за заедницата организации, објавува четири агли економија Квартален да го пријавите на и анализа на областа економија, и ко-спонзори на Годишната Југозападна бизнис форум. На CCTR спроведува истражување фокусирано на туризмот прашања од посебен интерес за жителите, бизниси, како и владини агенции во сите четири агли регионот. Во нашите економски развој улога, имаме прекрасни корпорации и партнерства во заедницата. На пример, Велс Фарго банка на Дуранго и Игнасио ко-спонзори и средства на Југозападниот Бизнис Форум, на 1-ви Народната банка на Дуранго спонзори и средства нашата претприемништво програма, а Дуранго Хералд кој објавува текстови од сите четири страни економска година во нивниот бизнис и techology секција.  

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree: