Foster College of Business Administration at Bradley University

Introduction

Read the Official Description

Детскиот Колеџот е колеџ изборот на околу 1.050 исклучителни студентите на додипломски студии и 150 мајстор студенти. На факултет 53 полно работно време во колеџ се апсолутно посветени на настава и учење. Со 95 проценти посед на факултет поседуваат д-р или највисок степен во својата област, ние нудиме исклучителни студентите наставата, мали димензии класа, лично внимание, и изобилство од можности да се здобијат со практично искуство. За разлика од многу универзитети, дипломираните студенти не се користат за настава и студенти да започнете преземањето бизнис курсеви во нивните Новак година. Мисија Детскиот Колеџот за бизнис администрација е посветена на настава и учење. Ние се подготват додипломски и постдипломски студенти за да се исполнат барањата на конкурентна бизнис светот и помогне на директори и професионалци да бидат истакнати лидери. Нашата посветеност кон совршеност е докажано од страна на: Ние сме посветени на:

Сметководство Бизнис и програми кои се акредитирани од страна на Меѓународниот; Супериорен наставата и посветеноста на научните истражувања. Високо мотивирани студенти активно вклучени во процесот на учење и подготвени да одговорат на етички предизвици на модерна работното место; Ригорозни академски програми е овозможено од страна на технологијата и збогатен со збир на глобални можности; Соработката, тимската работа и широк спектар на искуства за учење кои ги трансформираат таленти студентите во квалитети потребни за успех; Бизнис теренски, која придонесува за економска и социјална благосостојба, и дека ги поддржува потребите за учење и развој на бизнис заедницата.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc » Гледа Foundation Year » Гледа курс » Гледа EMBA » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер на науки во областа на сметководството

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии August 2019 Соединети Американски Држави Peoria Chicago + 1 more

Програмата предвидува дипломиран образование што ги подготвува студентите да ги исполнат професионалните пракси предизвици во јавниот, приватниот и не-за-профит сметководство. [+]

Ние сме во средината на информативна и технолошка револуција која го менува секој аспект на бизнисот и трговијата. Со оглед на тоа што софтверските програми ги прават поефикасните функции за обработка на трансакции поефикасни, бизнисите сè повеќе се свртуваат кон сметководители за вештини што ги надминуваат традиционалните области на експертиза. Денешниот сметководител мора да биде во можност да понуди солидни деловни совети и да комуницира со сложени финансиски информации во нетехнички услови. Јавните сметководители кои некогаш се концентрираа на функции за задржување на трошоците и известување, сега служат како консултанти за прашања како што се бизнис-стратегии и иницијативи за подобрување на приходите. Исто така, сметководствените менаџери во корпоративниот свет стануваат планери на долг дострел, наоѓајќи се подлабоко вклучени во големите одлуки.... [-]