Franklin P.Perdue School of Business, Salisbury University

Introduction

Read the Official Description

На Френклин П. Perdue Школа за бизнис е основана во 1986 година, преку доларот мултимилионски фонд создаден за да се гарантира совршеност во рамките на академски програми на училиштето. Нашиот бизнис програми се акредитирани од страна на Меѓународниот AACSB, на премиерата accrediting Агенција за бизнис училишта. AACSB потврдува дека Perdue школа покажува истакнат ниво на перформанси на своите додипломски и постдипломски програми. Ова е најголемиот центар на ниво на колеџ за бизнис едукација и развој во регионот и е посветена на акцент на претприемачкиот дух, интеграција на теоретски и применети студија, и заедницата искуство. На овие цели, школата обезбедува академска програма која одговара на највисоките стандарди на бизнис образование и се грижи за интеракција со студентот светот на бизнисот. Курсевите се наменети за поттикнување на учениците да размислуваат јасно, покажуваат звук пресуда, вербално комуницира и во писмена форма, развивање на интерперсонални вештини и да рационални одлуки во услови на неизвесност. Студенти дипломираат со етичките и мотивациони фондации основните услуги на бизнисот, владата и на заедницата. Визија, мисија, & вредностиВизија Студентите, надворешните чинители, и колегите ќе се препознаваат Френклин П. Perdue школа за бизнис во Сализбурската универзитет како премиера на бизнис училиштето во нашиот регион. Нашите програми ќе достигне највисоките стандарди на бизнис образование преку помагање на учениците се разбере сложени прашања што треба да се однесува од страна на двете теорија и пракса.Мисија Мисијата на Френклин П. Perdue школа за бизнис во Сализбурската универзитет, на источниот брег од Мериленд е да им обезбеди на студентите со знаења и вештини за личен и професионален успех. Наоѓаме овој предизвик со креирање на личен, флексибилни образовна средина.Споделени вредности Ние олеснување на долгорочен успех на нашите студенти во одбраната на нивните кариери - нашата примарна грижа. Ние се стремиме студентите да се развие способноста да донесуваат информирани, зрели судови. Ние извршуваат високи стандарди за етичко и професионално однесување. Ние одржување и поддршка факултет посветеност на учителот-научник совршеност. Ние инсистираме разновидност, непредубеденост, и меѓусебното почитување се критични за успехот на нашите програми. Ние ги охрабруваме за доживотно учење и развој за нашите студенти, факултетот, и на персоналот. Ние ја поддржуваме и да ги поттикне нашите студенти, факултет и кадар за да се вклучат во граѓанската зафати, теренски заедницата, и да се развие глобален надлежности. Ние се стремат кон постојано подобрување - камен-темелник на нашата мисија.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MBA »

Programs

This school also offers: