Dallas International University

Introduction

Read the Official Description

За нас

Dallas International University нуди специјализирана обука која е за разлика од многу други колеџи и институции. Нашиот искусен факултет нуди обука во областа на лингвистиката, јазикот

Искусен факултет

 • 598 комбинирани години на теренска служба
 • 50 земји на служба
 • 52 јазици што се зборуваат
 • 552 произведени публикации

Многу студенти се изненадени да дојдат во кампусот и да се најдат себеси побарано да ги повикаат своите професори по нивното име. Нашиот факултет е еден од најискусните во својата област, но тие веруваат дека секој студент е иден колега.

"Далас Меѓународниот факултет членови донесе широк спектар на практични поле искуство за да ги споделат во училницата, во прилог на нивната академска експертиза стекнати преку напредни студии. Ова придонесува за супериорна едукација, изградена врз силна академска основа и зајакната со практично разбирање за тоа како функционираат јазиците. Нашиот факултет членови се достапни за да разговараат со учениците личните аспекти на теренската работа, како и. Вие сте срдечно поканети да се приклучите на авантурата на учење за да комуницирате подобро меѓукултурно. "

Дејвид А. Рос, д-р.

Далас Меѓународен претседател емитус

Students

Специјализирани програми

 • 1 диплома програма
 • 4 м-р специјалност со 14 различни концентрации
 • 10 кооперативни програми со други колеџи

Далас интернационал е најпознат по својата сертификат и магистрирал по применета лингвистика, обука на студентите за работа во областа на лингвистиката, преводот и крос-културната услуга. Сепак, нашата р со голема во светот уметности рапидно расте со концентрации во применета уметност, уметност

Додипломските студенти се исто така приоритет во Далас Интернационал! На Колеџот за меѓународни студии нуди диплома со голема во Меѓународната служба и малолетници во лингвистика, светски уметности, крос-културен сервис, и TESOL.

Други училишта, исто така, соработуваат со Далас Интернационал, за да им понудат на своите студенти некои од придобивките од специјализираната обука што ја нудиме. Придонесите варираат од колеџ кој бара семестар во Далас Интернационал за да ја заврши лингвистичката средба до престижна семинарија која нуди двојна диплома. Посетете ги нашите степени

"Еден од најголемите благослови за работа на теренот беше одличната практична обука стекната од Далас Интернационал. Еден охрабрувачки збор на Choates би сакал да им даде на сегашните студенти е да си даде време да се насели во областа. За нас, потребни се околу 18 месеци. Дури тогаш можевме да се вратиме и да се рестартираме така да зборуваме, сите обуки што ги добивме и можевме да ја започнеме предизвикувачката и наградна задача за учење јазик и култура ".

Арон Чоате '08

Арон

Влијание на алумни

 • 80 Земји на услуга
 • 65 Различни услужни организации
 • 300 јазични заедници

Нашите алумни влијаат на заедниците ширум светот! Тие се преведувачи, лингвисти, работници за писменост, јазични геодети, консултанти за ангажирање на Светото Писмо, ethnomusicologists и крос-културни работници во различни области. Тие ја користеа нивната обука во Далас за да служат со над 65 организации во повеќе од 80 различни земји ширум светот.

"Како член на факултет, мислам на моите поранешни студенти со огромна гордост и радост поради нивната посветеност, способност и длабочина. Далас Меѓународниот алумни се во високата побарувачка како советници, тренери и лидери, бидејќи тие веќе се запознаени со двете вистински практични области прашања и научни размислување во нивните домени. Ќе ми биде драго да работам со било кој Далас Интернационал кој го знам. "

T. Wayne Dye, Ph.D.

Далас Меѓународниот Факултет

Studying

Изјава за меѓународна мисија во Далас

Мисијата на Dallas International University , како институција за високо образование, е да обезбеди можности за обука и истражување кои ќе доведат до дипломи во применета лингвистика, културни студии и развој на јазици.

Меѓународна проширена мисија во Далас

Во исполнувањето на својата мисија, Далас Интернационал ги смета следниве важни состојки:

 • Дипломирани студенти од Далас меѓународни програми ќе имаат стекнато вештини за да научат друг јазик и култура ефикасно.
 • Дипломирани студенти од Далас меѓународни програми ќе бидат подготвени да учествуваат со етнички и јазични заедници во остварувањето на целите поврзани со јазикот и културата.
 • Дипломирани студенти на Далас меѓународни програми ќе имаат основни вештини потребни за да се пренесат на знаење и вештини што ги научиле во Далас Интернешнл на другите во крос-културна средина.

Студентите кои ќе завршат програми за додипломски студии во Далас ќе добијат степен на професионална компетентност на ниво на постдипломски студии, овозможувајќи им активно учество во научната дејност и / или стручната служба во нивната област на студии.

Акредитација

Dallas International University (Далас Интернешнл) е акредитирана од страна на Јужната асоцијација на колеџи и училишта комисија за колеџи за да додели бакалауреат и магистерски степени.

This school offers programs in:
 • Англиски

Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

Master

Мајстор на уметноста со мајор во Аврамски студии

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години Open Enrollment Соединети Американски Држави Dallas + 2 more

Мајсторот со магистрирал во Аврамските студии ги подготвува студентите да работат во аврамските светови на јудаизмот, христијанството и исламот преку стекнување на разбирање на основните концепти и теории на овие глобални култури. [+]

Мајсторот со магистрирал во Аврамските студии ги подготвува студентите да работат во аврамските светови на јудаизмот, христијанството и исламот преку стекнување на разбирање на основните концепти и теории на овие глобални култури. Студентите ќе се здобијат со основни јазици за проучување на традициите на Авраам; научи да ги распознае точките на вкрстување меѓу овие вери; и ќе можат да послужат вкрстено-културно во заедниците и организациите на Абрамович врз основа на почитувачко разбирање на нивните верувања и практики, и поттикнување хуманитарни придонеси кон локалните и глобалните културни цели.... [-]


Contact

Graduate Institute of Applied Linguistics

Адреса, линија 1 Graduate Institute of Applied Linguistics 7500 W. Camp Wisdom Rd. Dallas, TX 75236
Dallas, Texas, Соединети Американски Држави
Website http://www.gial.edu