Georgetown University School of Continuing Studies

Introduction

Read the Official Description

За

Универзитетскиот факултет за континуирани студии на Универзитетот Џорџтаун нуди програми за постдипломски студии во професионални и либерални студии, повеќе од 30 програми за професионален сертификат, обуки и обуки за обичај и корпорации, летна школа и специјални програми и единствената програма на универзитетска диплома за додипломски студии.

Со спарување на искусни научници и практичари со иновативно образовно програмирање, SCS ве подготвува со потребните вештини за да успее во денешниот деловен амбиент.

Како студент на SCS, ќе се приклучите на заедничка и разновидна академска заедница која се состои од:

  • Речиси 300 воени студенти
  • 45 проценти жени и мажи во боја
  • Ученици од повеќе од 45 индустрии
  • Повеќе од 300 странски студенти претставуваат 75 националности
  • Ученици меѓу 20 и 88 години

Мисија на СЦС

Мисија: Да се ​​обезбеди образование од светска класа, вредносно базирано на вредности на различни групи на заедници и поединци во текот на нивните академски и професионални кариери; да се подобри можностите за вработување и да се развие работна сила; и да придонесе кон градење на граѓански ум, добро информирано и глобално свесно општество.

Визија: Да се ​​трансформираат животите и кариерата на различни доживотни ученици преку обезбедување на пристап до ангажирано и персонализирано либерално и професионално образование за сите.

Нашиот кампус

Истражуваат DC

Школата за континуирани студии се наоѓа во срцето на главниот град на државата. Внатре во училницата, ќе научите од индустриски лидери, ќе се вклучите со реномирани научници и соработувајте со врсниците од целата земја и од целиот свет. Околу аголот, ќе најдете музеи, споменици, ресторани и културни атракции.

Учи без граници

Нашата држава-of-the-art во центарот на градот DC кампус има повеќе од 95.000 квадратни метри училница, канцеларија, и просторија за состаноци со интегрирана технологија. Објектите вклучуваат 30 училници, 14 групи за студирање, слушалиште од 125 лица, дигитална медиумска лабораторија и студио за емитување, меѓуверска капела, библиотека, кафуле и повеќе простори за гости.

Поврзете се со индустријата

Кардинална компонента на стратешката визија на SCS е да ги зајакне силните партнерства и односите со индустриските експерти и организации од локалната заедница. Нашето соседство во центарот на градот е дом на стотици компании и организации кои претставуваат широка широчина на индустрии и сектори, вклучувајќи фирми за односи со јавноста; новинарството, комуникациите и медиумските организации; спортска индустрија; агенции за човечки ресурси; владини агенции; непрофитни организации; и многу повеќе.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Masters » Гледа Summer courses » Гледа курс »

Contact