Georgia College & State University-- J. Whitney Bunting School of Business

Introduction

Read the Official Description

Грузија колеџ и државен универзитет, преку своите Ј. Витни Bunting школа за бизнис, е национално акредитиран од страна и е член на AACSB - International, Здружение за напредување колегиум училишта за бизнис. Школата за Бизнис е составен од четири одделенија: одделението за сметководство, Министерството за економија и финансии, на Министерството за информатичка технологија и маркетинг, како и на Одделот за менаџмент. Мисијата на Ј. Витни Bunting Школата за Бизнис е да се поттикне развојот на способни бизнис професионалци, кои се одговорни граѓани основано на знаењето и вредностите на либералната уметничкото образование.

Види магистерски студии » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

Master

веб Мајстор за бизнис администрација

Он-лајн студии Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Milledgeville

Целта на WebMBA е да се обезбеди само преку интернет, со висок квалитет за управување врз основа, бизнис образование да работат бизнис професионалци. [+]

Целта на веб-Магистер за бизнис администрација (WebMBA) е да се обезбеди само преку интернет, со висок квалитет за управување врз основа, бизнис образование да работат бизнис професионалци. Програмата WebMBA е заеднички напори од страна на пет AACSB акредитиран универзитет систем на Грузија институции. Грузија колеџ и Државниот универзитет, Грузија Јужна универзитет, Kennesaw државен универзитет, на Државниот универзитет од Западна Грузија и Valdosta Државниот универзитет учествуваат подеднакво во понудата на курсеви и запишување кои го следат заеднички, но флексибилна програма. Академската програма се состои од 30 часа семестар на работа. ... [-]


Господар на менаџмент информациони системи (mmis)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Milledgeville

Магистер по менаџмент на информациони системи (MMIS) степен е дизајниран да се подготват дипломците позиции и одговорности во процесот на дизајнирање, имплементација и управување со корпоративни информации ресурси. [+]

Магистер по менаџмент на информациони системи (MMIS) степен е дизајниран да се подготват дипломците позиции и одговорности во процесот на дизајнирање, имплементација и управување со корпоративни информации ресурси. Академската програма се состои од 36-60 часови на работа. На првата година на студии се состои претежно од основањето на курсеви наменети за студенти, чија додипломски академски искуства во голема мера е во не-бизнис области. Ако претходната индивидуа академска работа ги задоволува дел од текот на првата година на студии, а потоа фондација курсеви може да биде поништен соодветно. Наставната програма за степен MMIS е врз основа на препораки од Здружението на специјалисти за информатичка технологија (AITP) и Меѓународниот AACSB-Здружението за напредување колегиум училишта за бизнис. ... [-]


господар на сметководство

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Milledgeville

Програмата ја нагласува постдипломски-ниво сметководство теми и бизнис вештини во областите идентификувани од страна на професијата како критични за успех, посветени на обезбедување на учениците со квалитетни додипломски студии во областа на сметководството со либерални уметности перспектива. [+]

Мајсторот на Accountacy програма во Грузија колеџ и Државниот универзитет е посветена на обезбедување на студентите со квалитетни додипломски студии во областа на сметководството со либерални уметности перспектива. Програмата ја нагласува постдипломски-ниво сметководство теми и бизнис вештини во областите идентификувани од страна на професијата како критични за успех. Оваа 30-часовна програма е дизајнирана да одговори на образование барања да се земе сертифициран јавен сметководител (КПД) испит, додека се подготвува дипломирани студенти за да се успее во предизвикувачки и динамична професија. ... [-]