Goddard College

Introduction

Read the Official Description

Goddard Е високообразовна високообразовна институција со историја на креативност и хаос, изум и експериментирање, раст, опаѓање и повторна употреба. Тоа е институција која преживеала со интегритет и почитување на нејзините основни вредности Речиси 150 години, Со издржливост на пионерски дух и непредвидливоста што може да донесе таков дух. На Goddard Од денес се стекна со сериозен облик 1938, Кога група едукатори предводени од Ројс "Тим" Питкин предложи "колеџ за живеење" од Вермонт да биде лоциран на овчарска фарма од Пленинфилд купена од семејството Мартин. Овој нов колеџ ќе обезбеди средина за учениците и факултетите заедно да изградат демократска заедница во која има многу "обичен живот и тешко мислење" заштитено во GoddardРаната мисија. Целите беа далекусежни, радикални. Овие цели сè уште влијаат и, со некои промени во номенклатурата и практиката, соодветно го опишуваат Годард до денешен ден. Оригиналот, 1938 година Годард колеџ Каталог ги опишал на овој начин:

 • Образование за вистинско живеење, преку вистинско соочување со реалните животни проблеми како суштински дел од образовната програма.
 • Проучувањето на професијата како дел од животот, а не како нешто друго и самото по себе.
 • Интеграција на животот на колеџот со животот на заедницата, и последично разбивање на бариерите кои го делат училиштето од реалниот живот.
 • Употребата на заедницата како лабораторија.
 • Учеството на учениците во креирањето политики и во извршувањето на работата неопходна за одржување и функционирање како дел од образовната програма.
 • Развојот на религиозен став кој е ослободен од секташтвото, признавајќи дека секоја активност што се води во име на идеален крај на универзалната вредност е верска.
 • Обезбедување на образовни можности за возрасни.

Новиот колеџ, иако мал во размер (почнувајќи од 50 ученици и товар на стариот мебел и книги преместен на фармата на семејството Мартин), бил богат со инспирација, користејќи ги искуствата на Беннингтон, Сара Лоренс, Рид, новиот Антиохиски, Црна планина, Св. Јован и образовните иновации на Универзитетот во Чикаго. Повеќето луѓе во Goddard Заедницата сега го поврзува "Килпатрик" со главниот дом на кампусот Велингвуд во Плиинфилд. Сепак, Вилијам Килпатрик, влијание врз основачкиот претседател Тим Питкин и во чија чест зградата е именувана, кој наведе три принципи клучни за практиката на Годард:

 • Најосновниот факт на животот е промената.
 • Луѓето учат само она што го прифаќаат внатре.
 • Образованието е морален проблем.

Мисија

Да ги унапредат културите на ригорозни истражувања, соработка и доживотно учење, каде што поединците преземаат имагинативна и одговорна акција во светот.

This school offers programs in:
 • Англиски

Гледа MA - Master » Гледа BAs - HealthcareStudies » Гледа MA - HealthcareStudies » Гледа BAs - Bachelor »

Programs

This school also offers:

MA

ма во образованието

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2018 Соединети Американски Држави Plainfield Washington + 1 more

Во Мајсторот на уметностите во образованието Годард, го изберете вашиот тема на истражување и дизајн програма на студии врз основа на тоа што го учат најдобро и што својата студија може да придонесе најмногу за вас и вашата заедница. Годард Ве поканува да се размислува за вашата тема со цртање во други релевантни полиња на истражување, кои за возврат ви овозможува да видите поширок поглед на теории и практики, својствени за вашата тема на студијата. Таква ... [+]

М-р во образованието

Во Мајсторот на уметностите во образованието Годард, го изберете вашиот тема на истражување и дизајн програма на студии врз основа на тоа што го учат најдобро и што својата студија може да придонесе најмногу за вас и вашата заедница. Годард Ве поканува да се размислува за вашата тема со цртање во други релевантни полиња на истражување, кои за возврат ви овозможува да видите поширок поглед на теории и практики, својствени за вашата тема на студијата. Таквото гледиште ви овозможува да се создаде повеќе холистички тезата проект, и ви овозможува да дознаете повеќе во процесот за вашиот живот, вашиот предизвици и вашиот подароци.... [-]


Магистер по психологија

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2018 Соединети Американски Држави Plainfield

Мајстор на уметноста во психологија е дизајниран да се подготват дипломците да влезат во нивната област на психологија со професионални вештини потребни за да напредуваат во својата кариера цели, нивниот личен развој, и да се направи позитивно влијание на заедницата во која живеат и работат. Ние имаме цел на исполнување на секој студент кога тие се во нивниот развој како научник, психолог и да се залагаат за социјална правда ... [+]

Магистер по психологија

Мајстор на уметноста во психологија е дизајниран да се подготват дипломците да влезат во нивната област на психологија со професионални вештини потребни за да напредуваат во својата кариера цели, нивниот личен развој, и да се направи позитивно влијание на заедницата во која живеат и работат. Ние имаме цел на исполнување на секој студент кога тие се во нивниот развој како научник, психолог и да се залагаат за социјална правда.... [-]


магистерски студии по социјална иновација и одржливост

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2018 Соединети Американски Држави Plainfield

тој Мајсторот на уметностите во социјална иновации и одржливост е 48-кредитна степен е наменета за студентите кои бараат ниска престој, интердисциплинарни и самостојно дизајниран за постдипломски студии, фокусирајќи се на социјалните иновации и одржливост на ниво на заедницата, како и оние кои бараат да се трансформира непрофитни организации, непрофитни и јавниот сектор, организации, претпријатија и процеси ... [+]

Магистер по социјална иновација и одржливост

Мајсторот на уметностите во социјална иновации и одржливост е 48-кредитна степен е наменета за студентите кои бараат ниска престој, интердисциплинарни и самостојно дизајниран за постдипломски студии, фокусирајќи се на социјалните иновации и одржливост на ниво на заедницата, како и оние кои бараат да се трансформира непрофитни организации, непрофитни и јавниот сектор, организации, претпријатија и процеси.... [-]