Hesston College

Introduction

Read the Official Description

Започнете со квалитет

Успех започнува со солидна основа. За повеќе од 100 години, Hesston колеџ ги подготвува студентите за успешна животи и кариери.

Hesston Колеџот е на две-годишна приватни, станбени, либерални уметности колеџ во Hesston, Канзас. Еве, ќе најдете поддршка и охрабрување штом ќе искуство живот и имаат можности кои имаат корист вашата иднина. Hesston беше прогласен за број 2 две години колеџ во САД за успех на студентот од страна на Вашингтон месечно списание во 2010 година. Како високо признание покажува дека нашите студенти се претстави со ригорозни академски предизвици и се дадени помош да ги задоволат тие предизвици.

Hesson колеџ е поврзано со Mennonite црква САД чии вредности се вкоренети во христијанските принципи.

Ќе ви бидат дадени можности за развој во сите области на вашиот живот - интелектуални, општествени и религиозни. Ги поздравуваме сите средини, бидејќи кога ќе започне во Hesston, ќе се приклучат на заедницата која вредности на секој човек.

Започнете со успех

На Hesston, успех започнува со поддршка. Hesston учениците истражуваат идеи и можности, со поддршка и поттикнување на инструктори и работи се достапни да одговорат на прашања, да дискутираат предмети или само се зборува за животот. Студирање во нов културен контекст е потребно работа. Ние нудиме на англиски како втор јазик класи и други меѓународни услуги на студентите да ви помогне да се прилагоди на животот во Hesston колеџ заедница. Со мали димензии класа и студент-да-инструктор сооднос од 11 до еден, факултет знаете и опремување на вас со знаења и вештини што треба да се постигне своите цели.

Академски програми се дизајнирани да ги задоволат различни опции. Hesston дава вонреден степен, па ако имате специфични интереси на кариера, вашите две години степен може да доведе директно до вработување или можат да бидат основа за понатамошни студии. Поголемиот дел од Hesston дипломирани заврши своето образование на четири години колеџ или универзитет. Нашите либерални уметности програма ви нуди широк спектар на образовна подготовка, а ние ќе работиме со вас да се направи пренесување на вашите кредити едноставна.

Започнете со заедница

Hesston колеџ брзо станува дом далеку од дома до 450 студенти кои вложување тука од околу 27 држави во САД и 14 земји. Затоа што нашите студенти доаѓаат од целиот свет, ќе се судрите со единствени искуства и ставови. Ќе имаат можност да учат надвор од училницата иако кампусот активности и организации, волонтерска работа и учество во нашите хорови, музички групи и спортски екипи.

Тука, заедница почнува во студентските домови. Повеќе од 75 отсто од студентите на населението живее на кампусот. Ние промовираме дружење, кои живеат и работат заедно преку кампусот активности, современи живеење и духовен развој. Домови се организирани така што двајца ученици делат соба која е исто така дел од МО. Умерени се единици на пет или осум соби, кои се предводени од студент на втора година наречен жител асистент или РА. Вашиот RA е на располагање да одговориме на вашите прашања како што транзицијата кон новата култура.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Health Associate of Arts » Гледа Associate of Arts »