Holy Family University

Introduction

Read the Official Description

Секој големо достигнување започнува со сон. Ние знаеме, бидејќи гледаме соништата направи вистински секој ден. Без оглед на вашите интереси, без оглед на своите цели, ќе ви биде дадена секоја прилика да ги гони, со успех, на Светиот семејство универзитет. &nbsp Основана во 1954 година од страна на сестрите на Светиот семејство од Назарет, Светиот семејство Универзитетот е комплетна четири години универзитет со седиште во Филаделфија. Околу половина од Универзитетот 3.500 студенти се запишуваат со полно или скратено работно време врз основа на традиционалната програма за додипломски студии. Останатите ученици се постари лица запишани во програми за постдипломски студии или забрзана програми дизајниран за работа возрасни.&nbsp Повеќе од 45 програми да се добијат од четири училишта: Уметности & науки, Бизнис администрација, образованието, и Медицински сестри и од здруженото здравство професии. Континуирана едукација и забрзани програми се нудат од страна на Одделението на Напредно учење. &nbsp На Универзитетот се базира на североисточниот Филаделфија кампус, кој служи како дом на традиционалната програма за додипломски студии и курсеви во дипломиран програма. Североисточниот регион Филаделфија кампус, исто така, нуди студентски домови за полно работно време студенти. &nbsp Светиот семејство - Newtown се наоѓа во Newtown Township, Бакс Каунти, и нуди програма за додипломски студии во областа на образованието, програми за постдипломски студии, и одберете курсеви во забрзана програми.&nbsp Специјално дизајнирани за возрасни ученици, Светиот семејство - Woodhaven во Bensalem Township, Бакс Каунти, служи како дом на поделбата на Напредно учење и континуирано образование и забрзани програми. Забрзана МБА на Универзитетот, исто така е достапен во Јужна Филаделфија на Глорија деи (Стара Швеѓаните) црква, која се наоѓа на Колумбо авенија и христијански улица. &nbsp Почитување на поединец, на достоинството на човечката личност. Инспириран од сестрите на Светиот семејство од Назарет кој е основач на Универзитетот, овие вредности се во самата суштина на нашата институција. Тие се вредности кои се изучуваат тука, но уште повеќе, тие се вредности кои се живееле тука. Нашата загриженост за моралните вредности и социјалната правда водичи нашите програми и збогатува сè што правиме.&nbsp&nbsp Визија &nbsp Инспириран од Католичката образование традиција и вредности на сестрите на Светиот семејство од Назарет, на Факултетот за бизнис администрација ќе бидат признати регионално и на национално ниво за обезбедување на висок квалитет на бизнис образование, кои се преобразува учениците во општествено одговорни лидери и давателите на услуги на други лица. &nbsp Мисија &nbsp Изградена врз основа на либерални уметности, мисијата на училиштето е да овозможи висок квалитет на бизнис образование, студент во центарот на животната средина што го поттикнува лидерство, глобалната и мултикултурна свеста и социјалната одговорност.&nbsp Дипломирани студенти на Факултетот ќе имаат функционални знаења во бизнис дисциплини и способност да: Водач етички, Ефективно да комуницираат, Размислуваат критички, Користат бизнис технологија, Решавање на проблемите, Работа во тимови, и Управување со промени Школата е посветена на академски квалитет и постојано подобрување.&nbsp Вредности &nbsp Ние ќе работат на начин кој ја одразува нашата длабока посветеност да и верувањето во: Чесност, интегритет и етика во сите напори, Смирението, сочувство и почит кон сите, Релевантни, ангажирани и искуствено настава и учење во сите програми, Квалитет Советување и менторирање на студенти, Применуваат и Педагошкиот стипендии, Континуиран професионален развој, и Посветеност и одговорност до образовните заедница Ние ќе се одржи се одговорни за живеење на овие вредности и практикување на она што го учат.

Гледа MSc »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер по Менаџмент информациони системи

Студии врз за студентски град Целосна 6 семестри September 2019 Соединети Американски Држави Philadelphia

На информатичките системи за управување со програмата е наменета за професионална работа со додипломски студии во секое поле кои би сакале да ги унапредат неговиот / нејзината кариера во областа на информатичките системи за управување. [+]

Магистер на науки во Менаџмент информациони системи

&nbsp

За професионално, кој треба да се разбере и управување со информации системи и кој бара понатамошно неговиот / нејзината кариера, дипломиран програма во информатичките системи за управување нуди можност да учат нови области на информатичките системи за управување и да се здобијат со широко разбирање во оваа област. ... [-]


Магистер по менаџмент на човечките ресурси

Студии врз за студентски град Целосна 6 семестри September 2019 Соединети Американски Држави Philadelphia

На постдипломските програма во управување со човечки ресурси нуди можност да учат нови области на управување и да се добијат на широко разбирање на нивната област или активност. [+]

Магистер на науки во управување со човечки ресурси

&nbsp

За човечки ресурси професионалци кои сакаат да ја продолжат својата кариера и лица кои бараат професионално напредување на раководни кариери, дипломиран програма во управување со човечки ресурси нуди можност да учат нови области на управување и да се добијат на широко разбирање на нивната област или активност.

... [-]