Humboldt International University

Introduction

Read the Official Description

Меѓународниот универзитет Хумболт е посветена да им служи на доживотно ученици преку далечинско образование, Подготвувајќи ги за заеднички глобален знаење. Постојат пет основни принципи што следи:

 1. Професионална компетентност, вредности и етика, кои овозможи на дипломираните студенти да го совладате низа на дисциплинска знаење и способности за да им помогне да ги применат своите знаења во реалниот свет поставувања и развој на доживотното учење за подобрување на нивните професии.
 2. Критичко размислување и решавање на проблеми техники за да се помогне на дипломираните студенти се здобијат со способност да се идентификуваат и оценуваат прашања, развивање на вештини за критичко размислување, да препорача решенија за спроведување на промени, а потоа се оцени резултатите.
 3. обука за тим кој се фокусира на развој на способноста на студентите да доведе тимови преку комбинација на индивидуални и групни вештини активности насочени кон унапредување на интелектуални и технички учење, како и обезбедување на валидација и истражување на нови идеи.
 4. Се вклучат во процесот на учење насока на почитување на човековата различност и се однесуваат на толерантен однос кон колегите и оние на кои им служат на начин со кој може да комуницира идеи во средина на интелектуална отвореност.
 5. користење на информации во широк спектар на истражувачки способности преку собирање, анализа веродостојноста и точноста на информациите собрани, без оглед на изворот, додека користење на тие информации за решавање на прашања или да преземат акција.

Одалеченост образование на животната средина

На Одалеченост образование на животната средина се состои од Учење образовниот модул, На Систем за управување со Потпрен (Синхрони и асинхрони платформи) и административен систем. Студентите имаат пристап до системите 365 дена во годината, 24 часа на ден. За да пристапите до кампусот на студентите и инструктори за учење на далечина бара компјутери со интернет пристап. секое студентите ќе добијат свој корисничко име и лозинка за да пристапите на платформа. На средина за далечинско образование е прилагоден за максимална интеракција помеѓу студентите и нивните инструктори.

Минималните барања за пристап до КУРСЕВИ

софтвер

 • Компјутер со било каков вид на оперативен систем како што се Mac OSX, Windows XP или подоцна, Linux или Андроид
 • Интернет прелистувач: Safari, Internet Explorer 8x или подоцна, Microsoft Еџ, Mozilla Firefox или Google Chrome (било која друга пребарувач може да работи, но некои ресурси не може да работи правилно)
 • Интернет пристап, со голема брзина се препорачува
 • А програма збор за обработка на софтвер, како на пример Microsoft Word или Напиши од Apache ОпенОфис
 • Adobe Acrobat Reader за да отворите и зачувате PDF датотеки или било која друга слична PDF прегледувач
 • софтвер за детекција на вируси, кои мора да се инсталира и се чуваат до датумот

хардвер

 • Компјутер десктоп, таблет или лаптоп
 • CPU процесор со двојно јадро или побрзо
 • Меморија (RAM) 4 GB или повеќе
 • Интернет конекција Wi-Fi или жичен (пристап до интернет)
 • Веб камерата (1,3 милиони точки или повеќе)
 • Верзија за печатење (опционално)
This school offers programs in:
 • Англиски
 • шпански

Гледа MSc » Гледа Online DBA » Гледа Health Associate of Science » Гледа Associate of Science » Гледа BBAs » Гледа Part time MBAs » Гледа Doctors of Education » Гледа Associate Degrees »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер на науки во организациски раководство

Он-лајн студии Дел-студии 18 месеци September 2019 Соединети Американски Држави USA Online

Целта на Магистер на науки во Организациона лидерство степен е да им овозможи на студентите да се здобијат со знаења и развој на компетенции кои ќе ги направи ефективни лидери во секое ниво на организација. Магистер на науки во Организациона лидерство степен подготвува студентите да станат лидери да работат во динамична денешниот организации. [+]

Целта на Магистер на науки во Организациона лидерство степен е да им овозможи на студентите да се здобијат со знаења и развој на компетенции кои ќе ги направи ефективни лидери во секое ниво на организација.

Магистер на науки во Организациона лидерство степен подготвува студентите да станат лидери да работат во динамична денешниот организации. Студентите ќе се стекнат со знаења, вештини и алатки потребни за да се борат за нивните организации преку комплексни промени во нашето глобално општество со постојано трансформирање на нивните организации преку професионален развој и процеси, како и спроведување на стратешки иницијативи со цел за одржување на конкурентна предност. Овој степен програма се концентрира силно на лидер-следбеник интеракции, крос-културна комуникација, тренинг, делување, и тимот за развој, што води организациски промени, стратешко размислување, лидерство проектот, однесувањето и мотивација теории.... [-]


Videos

Por qué estudiar en Humboldt International University

Contact
Адреса на локацијата
4000 W Flagler ST
USA Online, 33134 US
Social Media