IPSL Institute for Global Learning

Introduction

Read the Official Description

* IPSL Institute for Global Learning е возбуден да објави автоматска стипендија од 8000 американски долари за припадниците на пролетта 2019 година.

IPSL Institute for Global Learning го редефинира високото образование во 21-от век - ги искористува меѓународните партнерства кои ги елиминираат границите меѓу академијата и општеството и намерно ги прилагодуваат искуствата на учениците за учење на предизвиците и можностите на денешниот свет. Нашето единствено образовно опкружување се карактеризира со интелектуална строгост, отвореност, реципроцитет, креативност и вештини и решеност за зајакнување.

Првично познат како "Меѓународно партнерство за учење на услуги и лидерство" - IPSL, основана во 1982 година, е образовна организација која им служи на студенти, колеџи, универзитети, непрофитни организации и други агенции за услуги ширум светот, преку негување на програми кои ја поврзуваат волонтерската услуга со заедница и академски студии.

Во согласност со нашата традиција како едукативни пионери, IPSL неодамна ја започна нашата најнова иницијатива во 2017 година ... Организирање на заедницата и социјален активизам или, едноставно, "КОЗА".

Што мотивира IPSL?

IPSL работи да го направи меѓународниот ангажман етички, достапен и одржлив, преку олеснување на односите и учењето помеѓу учениците и агентите за општествени промени низ целиот свет. За разлика од практикантите, IPSL не ги "става" учениците, туку нуди можности за учениците да се поврзат со нашите организации за социјални промени (наши партнери) во 4 земји.

Денес, IPSL, регистрирана социјална бенефит корпорација (Б-Корп) , нуди целосно акредитирани програми за постдипломски студии и кредити, програми за додипломски услуги за учење во нации низ целиот свет-програми во кои над 4.000 студенти од повеќе од 400 универзитети или колеџи во учествуваа САД и 25 други земји. IPSL инвестира повеќе од 83% од нашите приходи од програмата директно назад во заедниците кои ги опслужуваме.

This school offers programs in:
  • Англиски

Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

Master

Господар во организација на заедницата и социјален активизам (COSA)

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 13 месеци May 2019 Соединети Американски Држави Portland Перу Cusco Колумбија Medellín Cartagena Виетнам Hanoi Танзанија Arusha Грција Thessaloniki Samothraki + 12 more

Преку авторизирани семинари на IPSL, кои се организирани и куратори, "Организација на заедницата и социјален активизам (COSA)", учениците добиваат основа за историјата и клучните практики на градење на заедницата и граѓанско учество, од домашен и меѓународен волонтерство, организирање заедници, и активизам. [+]

* IPSL Institute for Global Learning е возбуден да објави автоматски USD $ 8000 стипендија за поединци кои се запишуваат во пролетта 2019 група.

Мајсторот на уметностите во организациите на заедницата и социјалниот активизам (COSA) има вградено студирање во странство и е дизајниран да одговори на меѓународната побарувачка за етички лидери кои можат ефикасно да се ангажираат и олеснат партнерства и да ги зајакнат заедниците.... [-]


Магистер по меѓународен развој

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 13 месеци May 2019 Соединети Американски Држави Portland Перу Cusco Колумбија Medellín Cartagena Виетнам Hanoi Танзанија Arusha Грција Thessaloniki Samothraki + 12 more

Независно дизајнирана и курирана програма која одговара на тековните социјални прашања, се совпаѓа со можностите за услуги и истражувања и ги одразува интересите на студентите и најновите трендови во областа на меѓународниот развој. [+]

Мајсторот на уметностите во меѓународниот развој

Слично на IPSL Institute for Global Learning во организациите на заедницата и социјалниот активизам (COSA), студентите се подготвени за кариери со непрофитни, владини и организации за развој на заедницата преку интердисциплинарна програма која ги комбинира ригорозната академска обука со развој на рацете на вештини преку волонтерска служба во неколку земји. Студентите кои ја следат програмата IDS ќе треба да земат минимален број курсеви за развој во странство. *... [-]