College of Business, Illinois State University

Introduction

Read the Official Description

Колеџот за бизнис, Државниот универзитет во Илиноис За Колеџот Добредојдовте на Колеџот за бизнис во ! Држава Илиноис Ова ​​е добар време да се истражуваат светот на бизнисот - револуционизира технологија, глобален пазар, и смело духот на претприемништвото се предизвик и возбудливи можности, ако се подготвува да биде иден бизнис лидер. И Илиноис држава е вистинското место да биде. Која е разликата во бизнисот во оваа ситуација? Нашите ученици и алумни ни каже разликата е:

Лични врски со талентирани и ентузијастички факултет и кадар.

Значајни реалниот свет проекти и практиканти подготвување на студентите за тековните предизвици во бизнисот и индустријата.

Можности за да комуницирате и да се поврзат со успешни дипломци и докажани бизнис лидери.

Сеопфатна наставна програма обезбедува силна подготовка за тимска работа, технологија, анализа, и други клучни вештини ќе треба да се успее во светот на бизнисот.

А нови високо-технолошки средина за учење - Во 21-от век верзија на моделот на Оксфорд колеџ, четири приказни на зградата навиват отворен двор. Објектот се вклопува во мал колеџ кампусот на животната средина со корпоративниот присуство и state-of-the-art технологија.

Со континуирана поддршка на алумни, бизнис лидери, и пријатели, ние се проширува влијанието на колеџ на светот на бизнисот и на личен и професионален живот на нашите студенти. Земе близок поглед на сите аспекти на нашите програми за бизнис. Ќе најдете дека Илиноис држава е навистина многу посебно место за мотивирани и талентирани студенти! Колеџот за бизнис Илиноис Државниот универзитет е еден од најдобрите избори за заработка на МБА, според издание од најдобрите 294 Бизнис школи 2012 година, објавен од страна на Принстон преглед. Вклучување во Најдобри 294 Бизнис школи истакнува квалитетот на програмата Илиноис држава е МБА и зошто тоа е врвот избор за студенти да присуствуваат. Во прилог Институтот во Аспен, исто така, е рангирана на 32-то Илиноис МБА програмата на Државниот универзитет меѓу Надвор Греј Глобал 100 програми за подготвување на студентите за социјалните, етичките и еколошките раководство во бизнисот.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MBA »

Programs

This school also offers: