ITT Technical Institute Online, School of Business

Introduction

Read the Official Description

ITT Технички институт е основан во 1969 година. Постојат повеќе од 85 кампуси во повеќе од 30 држави. Примарниот фокус на училиштето е на технички индустрии. Училиштето е со седиште во Кармил, Индијана. Тоа е главната кампус, кој нуди интернет образовни можности и степени. Онлајн програми понудени од страна ITT Технички вклучуваат диплома во Градба менаџмент од Школата за подготовка и дизајн и диплома во информациските системи за безбедност и вонреден студии по Информатички системи за администрација и од Факултетот за информатичка технологија. На Факултетот за бизнис нуди широк спектар на степени од соработници во сметководството и администрацијата да дипломиран менаџмент, маркетинг и сметководство на магистратура за бизнис администрација. На Факултетот за правда нуди соработници и ергени степен во кривичната правда. Студентите кои се вклучени во онлајн програма комуницира преку e-mail, web-базирана форумот дискусии и разговори. Тие имаат пристап до сите услуги на студентите преку веб, е-мејл и телефонски. Тие ќе ги користат учебници, on-line ресурси, на линија е-книги и ги имаат сите исти насоки и очекувања како и традиционалните студенти. Една работа тие ќе имаат традиционален дека студентите не е флексибилност. Со тркалање за запишување онлајн класи и способноста да се направи класи во своето време со полно работно време возрасни и другите не се традиционални студентите можат да ги завршат нивните разбира работат во нивната временска рамка и од удобноста на своите домови. Секое училиште кампусот е овластено од страна на државата во која се наоѓа. Повеќето од нив се акредитирани од страна на разни регионални агенции или се во процес на станување акредитирани. Сите училишта имаат право да учествуваат во федералните студентски финансиски програми за помош. Федералната финансиска помош вклучува различни студентски и родител кредити, грантови (како на пример Pell Грант) и да работат студија. Постојат стипендии, студентски кредити алтернативни програми и работодавецот школувањето надомест програми на располагање за квалификациите за студентите. Студентите се охрабруваат да работат со своите финансиски советници помош да се најде најдобрите ресурси за финансирање на своето образование. Исто така, постојат посебни програми за ветерани и активни должност воен персонал.

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree: