International University of Leadership

Introduction

Read the Official Description

На Меѓународниот универзитет за лидерство , ние сме размислувале напред на иновативна идеја: да се направи високото образование високо достапни за студентите кои работат.

Многу од гостите кои студентите од 21-от век сега ги земаат здраво за готово - вечерни часови, онлајн часови, флексибилни распореди, континуирано запишување, средина фокусирана на студент, факултет за практиканти, онлајн библиотека, е-книги, компјутерски симулации - беа пионери или се прифатливи преку напорите на ИУЛ. Денес, IUL е приватен универзитет кој нуди американски степен во светот на јазикот по ваш избор, англиски или француски, по разумна цена.

IUL метод за учење

IUL нуди часови за елинирање, учениците се поврзани со глобална околина што е од суштинско значење за нашите програми. Заложбата на нашиот универзитет да креира лидери и претприемачи кои се обучени во културно разновидна заедница и кои поседуваат вештини за да влезат во меѓународен амбиент е овозможена преку неодамнешната експлозија на далечинско образование.

IUL студентите се поврзани во текот на програмирање и на крајот од меѓународни тимови во рамките на секој курс и во рамките на кулминирајќи мултикултурно искуство. Како што работното место почнува да се развива во комбинирана работна средина за да се вклучат интеракциите лице-в-лице и онлајн-вработени, студентите од целиот свет се запишуваат на Меѓународниот универзитет за лидерство инспирирани да ја искусат мешаната средина за учење.

This school offers programs in:
  • Англиски

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree:

Videos

The 2015 graduation ceremony of the American university of Leadership

A testimonial from a recent graduate from The American University of Leadership

Alumni student sharing his experience at the American University of Leadership

One's Experience with Emily Grimes At the American University of Leadership Global Radio

Professor Jalal Mouti sharing his experience at the American University of Leadership

Debbie Duncan sharing her experience and some facts about the American University of Leadership

One's Experience with Dwight Bush At the American University of Leadership Global Radio

One's Experience with Julie Tuspaz At the American University of Leadership Global Radio

Incoming From Netherlands at The American University of Leadership.

Halloween Party by The American University of Leadership

AUL Commencement Ceremony 2015