Idaho State University College of Business

Introduction

Read the Official Description

Висок квалитет на наставата е белег на ISU на Бизнис колеџот. На овој факултет во просек повеќе од петнаесет години настава искуство на факултет член: над 85% имаат докторат во нивната специфична област. Дополнителни квалификации факултет, вклучувајќи професионални бизнис искуство, професионални сертификати, објавени научни трудови, статии и книги, и други достигнувања, збогатување на предмети тие учат. Мисија На Колеџот за бизнис е составен дел на Државниот универзитет во Ајдахо и акции на улогата и мисијата на Универзитетот како што е утврдено од страна на Државниот совет за образование. Колеџот за бизнис на додипломски и постдипломски студии се обезбедат квалитетни образовни искуства, кои се силни и во двете концептуални основи и сегашен водечките практики во секој голем дисциплина и за традиционалните и нетрадиционалните студенти бараат образование во бизнисот. На овој факултет колеџ се ангажира во истражување во согласност со своите додипломски и постдипломски програми и јавниот сервис мисија. Колеџ програми, исто така, служи локални и регионални изборни единици преку одговарање на потребите за континуирано образование и помагање во напорите кои се поттикне економскиот развој. Изјава за визијата на За нашите студенти - ние ќе обезбедат образовни искуства и можности кои: Се одржуваат во атмосфера на технолошките софистицираност. Обезбедуваат силна основа во двете концепциски основи како и водечките практики на своите дисциплини во домашни и светски арени. Вклучуваат развој и рафинирање на однесувањето и вештини најпосакуваните од страна на работодавците. Вклучуваат висок степен на загриженост за личен и етички развој секој ученик. Се втемелени во квалитетот методологии кои обезбедуваат образовни совршеност. Одговорат на потребите на различни студент население.

Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

Master

Мајстор за бизнис администрација

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Pocatello

На МБА програмата на Државниот универзитет во Ајдахо беше првиот да бидат акредитирани од страна на AACSB во државата Ајдахо и останува посветена на испорака на висок квалитет, ригорозни програма. [+]

На Колеџот за бизнис (кората) на Државниот универзитет во Ајдахо (ISU) нуди програма која води до диплома на Магистер за бизнис администрација (МБА) за имателите на бизнис и не-бизнис диплома степени. На МБА програмата е акредитирана од страна на Здружението за унапредување на колегиум училишта за бизнис (AACSB). Во дополнение на традиционалните МБА диплома, оваа програма нуди магистерска диплома со акцент области во сметководство, компјутерски и информациони системи (КИС), менаџмент, маркетинг, финансии, здравство и управа (HCA). На МБА програмата на Државниот универзитет во Ајдахо беше првиот да бидат акредитирани од страна на AACSB во државата Ајдахо и останува посветена на испорака на висок квалитет, ригорозни програма. ... [-]