Indiana University Northwest School of Business and Economics

Introduction

Read the Official Description

На Факултетот за Бизнис и економија на IUN служи околу 600 бизнис специјалност во Associates, твојата иднина, и магистерска диплома програми и сертификати. На оние студенти, околу 25% се МБА студенти IUN е митрополит регионални кампусот на Универзитетот во Индијана, служејќи на 7-округот областа на северозападниот дел на Индијана. Високата школа обезбедува на денот и вечерни курсеви за 63% со полно работно време / 37% со скратено работно време со студенти, и 98% со скратено работно време вечер МБА студенти. На додипломски студент тело на Школата за Бизнис и економија е околу 58% жени, 22% црна, а 9% шпанска. На студент тело е приближно 55% од женски пол, 7% црно, а 10% од шпанска. Во кампусот е лоциран во близина на раскрсница во склопот на I-80/94 и јас-65 на Бродвеј во Глен Парк предградие на Гери и е лесно достапен за двете локални жители и луѓе патување до и од работа во Чикаго метрополитенска област.

Гледа Certificates » Гледа курс » Гледа MBA »