The University of Iowa · Tippie School of Management

Introduction

Read the Official Description

Ќе дојдеш да научат. Ќе дојде да се направи. Ќе дојдеш да стане. Tippie МБА е вашиот двегодишен билет за личен и професионален трансформација. Тоа е можност да се зголеми своите способности и вашите можности. Или да го стави во зборовите на Tippie втора година Коди Маерс, "јазот помеѓу она што сакав да го направам и она што го правев само продолжи да се зголемува. Tippie смени сето тоа. " Што за вас? Каква промена барате? Да се ​​движат од маркетинг да се финансира? Да развијат вештини извршен калибар презентација? Да се ​​движат од место на страна на масата до седиштето на чело? Без оглед на вашите професионални цели, Tippie МБА ќе ви бутам кон нив. Децениите што претстојат ветуваат огромни промени и огромни можности за оние што се подготвени да ги самото место, да ги искористи, и да ги креира. Во Tippie, тоа е лицето на кое ќе стане глобален бизнис-лидер, кој не само што го поздравува нови светови, но кој ги носи во битие. Што поставува Tippie распадне?

Супериорен Врати се на инвестиции Дипломирани Tippie сфатат позитивен поврат на нивните инвестиции МБА побрзо отколку во која било друга програма во земјата, според Форбс. САД Вести рангирана Tippie # 6 за најдобра финансиска вредност. Ѕвездената вработување Во текот на последните пет години, Tippie е постојано во кругот на врвот ешалон на акредитирани МБА програми во САД за стапка на вработеност од три месеци по завршувањето на студиите. Повеќе рацете на учење Tippie MBAs персоналот консултантски тимови за корпоративни клиенти во текот на првата година на програмата. Врвот на студентите може да доведе консултантски ангажмани во својата втора година. Ултра-лични внимание Од апликација преку дипломирањето, и пошироко, Tippie нуди повеќе персоналните - и повеќе лични - МБА искуство.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MBA »

Programs

This school also offers: