The John Marshall Law School, Chicago, Illinois

Introduction

Read the Official Description

Џон Маршал Правниот факултет на, Чикаго, Илиноис Џон Маршал Правниот факултет на е закон училиште во Чикаго, Илиноис, која е основана во 1899 година и акредитирани од страна на Американската адвокатска асоцијација во 1951 година. Училиштето беше прогласен за влијателниот деветнаесеттиот век Врховниот суд на САД врховниот судија Џон Маршал. Џон Маршал Правниот факултет нуди Ј.Д., MS и LLM програми за двете со скратено работно време и со полно работно време на студентите, при што и ден и ноќ часови на располагање, и нуди запишување јануари - избори најмногу законот училиштата веќе нема понуда.

Џон Маршал се наоѓа во централниот дел на финансиската и правната област во Чикаго, најчесто познат како јамка. Тоа е другата страна на улицата од Dirksen Федералната зграда, во која се сместени на САД на Апелациониот суд за Седмиот коло и на Окружниот суд на САД за Северна округ во Илиноис, а околу четири блока од Дејли Центар, во која се сместени Кук Каунти судови. Тоа е, исто така, веднаш до Чикаго Адвокатската комора. Оваа близина нуди Џон Маршал студентите многу образовни и можности за кариера. Есента 2012 влегуваат Ј.Д. класа имале средно Успех на 3.29 и средна последна на 153. Училиштето е рангиран како # 129 во 2012 година и има национално ниво е рангирана правни пишување програма (2-ри во нација, 2013) и програма за право на интелектуална сопственост (12-ти во нација, 2013), како и на национално признаен Судскиот застапување програма. Џон Маршал исто така, нуди само дипломиран програма во земјата во надоместоци на вработените, еден од првите во информатичка технологија и право на приватност, како и еден од само двата во недвижности закон. Стапката на премин бар за правосуден испит во 2012 година беше 88,7% и 87,8% од дипломираните Џон Маршал Правниот факултет беа вработени во рок од девет месеци од дипломирањето. На ниво Ј.Д., Џон Маршал има ден и вечер поделби, со идентични настава, содржината на курсот, и училишен барања. Курсеви lawyering вештини, која се фокусира на пишување, истражување, и орална аргумент, се составен дел од наставните програми. Овие курсеви се одржуваат во мали групи, да се зголеми на индивидуалните внимание се дава на секој студент. Студентот може да се специјализираат во одредена област на законот и да добијат сертификат, или да се фокусира повеќе недвосмислено и да заработи на заедничка диплома (JD / М.). Училиштето исто така, нуди Магистер на науки (МСП) програми за работа на професионалци и други индивидуални студенти. САД правни студии Програмата Џон Маршал е достапна само за правници од други земји; студентите запишани во програмата добиваат мајстор на закони (адвокат) степен. Практично искуство: Практично искуство во правната област, игра клучна улога во образованието на Џон Маршал Правниот факултет (треба цитат). Џон Маршал е еден од ретките закон училишта во земјата со програма за обука во фер законот за домување и спроведување. Други клинички Контактирај и програми, кои вклучуваат: Ветераните адвокатура, Закон за интелектуална сопственост, надоместоци на вработените закон, Законот за данок, обвинителство, одбрана и во општинската и државната власт работа. Џон Маршал Правниот факултет нуди осум мајстор на закони (адвокат) програма за адвокати бараат стручно образование во правните прашања и за сегашните JD студентите кои би сакале максималната концентрација во одредени области на правото. Како најголем дипломиран правник во Среден Запад, Џон Маршал нуди сеопфатна програма во следниве области: Користи за вработените закон, имотното, информатичка технологија и приватност право, право на интелектуална сопственост, меѓународниот бизнис и трговско право, право на недвижности, Законот за данок , Судскиот застапување и решавање на споровите, и САД правни студии.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Law Juris Doctor » Гледа Law LLM »