Keck Graduate Institute

Introduction

Read the Official Description

Денес највозбудливите работа во животот науки, инженерството и управување со што се случува во индустријата биолошките науки. Да се ​​преведе на нови откритија во апликации кои се подобри човечката состојба, индустријата бара нов вид на професионална - научно умешен и управувачки такт.

Кек Институтот за применета Животот науки (KGI) одговори на овој предизвик со пионерски класа на постдипломски студии и програми за едукација на оние поединци кои сакаат да ја креира иднината на животот науки.

Формирана со цел да се подготви за идната генерација на индустриски лидери, KGI се распаѓа и се трансформира традиционалните граници помеѓу академската и корпоративни света. Нашата диплома и истражувачки програми се единствено се фокусираше на уникатните и специфични барања на индустријата биолошките науки, цртање широко за водство на Советодавното тело од светска класа кои се лидери во индустријата, науката и високото образование.

Свесни за фактот дека за решавање на практични, реалниот свет предизвици бара тесна тимска работа, креативно решавање на проблеми вештини, како и крос-функционални флуентност, нашата програма е фундаментално интердисциплинарна, инкорпорирање на интензивна техничка компонента и широк менаџмент и политика компонента, како и иновативни пристапи кон развој на лидерски вештини. Како резултат на тоа, нашите студенти дипломираат со практични разбирање на ориентирана кон резултати, за соработка за култура, во која работат научници, инженери и менаџери.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Health Master » Гледа PhD »