Kaplan University, School of Business

Introduction

Read the Official Description

Еден продуктивен и возбудлив начин да се научи За разлика од традиционалната училница искуства, Каплан универзитет се фокусира на додавање на човечки допир на високата технологија на учење онлајн. Ние сме посветени на обезбедување на вас на лично внимание и академска поддршка кога ви треба. Флексибилноста и динамична интеракција онлајн образование на Универзитетот Каплан, исто така, овозможува иновативни можности за учење. Еве некои од главните: • онлајн квизови-Многу класи имаат квиз на крајот на секоја единица, кој ви дава инстант фидбек за она што сте научиле. • дискусија-Секоја недела единица вклучува интеракцијата меѓу учениците и нивните инструктори на нашата дискусија. Ова дава можност да се прошири вашето учење преку дискусија или да добијат совет и од еден професор или класа врсници. • Веб-поле патувања Студентите спроведе истражување со помош на разните интернет сајтови и истражување се бара да се забележува во нивната онлајн учење списанија за дискусија подоцна. • Семинари-Студентите учествуваат во интерактивни сесии семинар со нивните соученици и инструктор. На семинарите помогне во создавањето на значајна и богата размена во рамките на студентите онлајн учење. Школата за Бизнис Валутата на бизнис е реалниот свет знаење и онлајн бизнис степени Каплан Универзитетот може да помогне да се здобијат со реалниот свет знаење дека мора да успее. Таа е тука дека ќе ги научат аналитички вештини за идентификување и решавање на комплексни деловни прашања, вештини кои ќе ви помогнат да направите ефективни деловни одлуки. Ќе најдете дека нашите онлајн бизнис курсеви се сеопфатни, и нашите едукатори се практикуваат експерти во својата област, секој професионален стручно подготвени да предаваат на реалниот свет знаење што треба да ексел. Каплан е онлајн бизнис програми да одговара на вашите образовни и професионални цели. Се фокусираат на маркетинг, бизнис безбедност и осигурување, финансии, менаџмент на информациски системи, или друга област која ве интересира. Со нашата напредна стартувате програми, можете да добиете вашиот онлајн бизнис степен како што е малку како 12 месеци.  

Гледа Online MBA » Гледа Online MSc »

Programs