Knowledge Systems Institute

Introduction

Read the Official Description

Ksi Факултетот ги прифаќа барањата за прием текот на целата година на тркалање основа.

Знаење системи Институтот е Факултетот за компјутерски и информатички науки. Ksi Факултетот нуди диплома програма на МСП (Магистер на науки) во компјутерски науки и менаџмент информациони системи.

Ksi нуди MS степен на кампусот и онлајн со неколку области на концентрација.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер на науки во Компјутерска и информатичка наука

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Skokie

Однапред ви програмирање, бази на податоци и мрежата на знаење и ги унапредат својата кариера со мајстор за ScienceDegree од знаење системи институт со кампус во Skokie (во близина на северниот дел на Чикаго и Evanston). [+]

Однапред ви програмирање, бази на податоци и мрежата на знаење и ги унапредат својата кариера со мајстор за ScienceDegree од знаење системи институт со кампус во Skokie (во близина на северниот дел на Чикаго и Evanston).

За MS степен во компјутерски и информациски науки (ЗНД) им нуди на студентите со напредни знаења и вештини потребни за да се разбере, дизајн и ги користат модерните computerbased системи. Со неа се поттикнува иновативни размислување и охрабрува нови пристапи за решавање на деловни и технолошки проблеми преку употреба на информатичката технологија (ИТ). Студентите ќе се здобијат со вештините потребни за да се исполнат барањата на брзо расте и се менува индустрија информации експертиза. Дипломирани студенти може да започне ИТ кариера; унапреди во областа на ИТ, ако тие веќе имаат ИТ кариера; или да се подготват за идните напредни студии по компјутерски науки.... [-]