L. Robert Payne School of Hospitality and Tourism Management, San Diego State University

Introduction

Read the Official Description

Државниот универзитет во Сан Диего угостителство и туризам менаџмент (HTM) мајстор програма е програма за развој на лидерство наменета за зафатен работат професионалци од целиот свет и предадена на интернет во мала класа амбиент, со една недела meet-up прозорци на прекрасниот кампус SDSU да започнете и завршете ја 18-месечната програма. Овој степен се применува на повеќе од 100 угостителски и туристички поврзани индустрии и речиси секоја кариера патека.

Курсевите на HTM мајстор се снимаат неделно од истакнати професори и персонализирани за вашите специфични аспирации и активности. Наставната програма е комбинација на основни бизнис acumen и иновативни размислување што се менува начинот на кој организации функционираат, растат и се развива. И ако уживате во TED Talks, ќе ги сакате нашите видео предавања од глобално остварените лидери.

Предметите се изложени на предизвикувачки, но податлив 10-12 часа неделно од читање, задачи и форум дискусии кои може да се заврши на свој распоред. Сите програмски материјали вклучуваат реални апликации кои можете да ги примите следниот ден во вашата канцеларија.

Студентите кои дипломираат со мајстор во угостителството

На Пејн школа

Од 2001 година, на Роберт Пејн школа за угостителство

Генезата на училиштето "Пејн", јавно-приватно партнерство, започна во 1999 година кога СДСУ започна со работа со 40 истакнати стручњаци во индустријата за гостопримство за да создаде пионерска програма за дипломирани студенти во индустријата. По две години планирање, работилници и фокус-групи со индустриски лидери, единствена и ригорозна наставна програма се појави како HTM програма за додипломски студии.

Во 2010 година, нашите индустриски советници повикаа на програмата за постдипломски студии да ги усоврши лидерските и деловните вештини на нивните искусни таленти и лидери што доаѓаат и доаѓаат. Програмата HTM мајстор беше создадена со една единствена цел: да произведе иновативни и високо ефективни лидери за угостителството и туризмот. Програмата се спротивставува на принципите на традиционалната академија преку креирање на персонализирано образовно искуство, а на секој ученик му дава поддршка, мрежа и охрабрување што им е потребно за да напредуваат и да успеат во текот, во нивната кариера и во животот.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online Masters »

Programs

This school also offers:

Contact

Адреса, линија 1 5500 Campanile Dr
CA 92182 San Diego, California, Соединети Американски Држави