Labovitz School of Business & Economics, University of Minnesota Duluth

Introduction

Read the Official Description

Мислам. Дали. Стане. Ние ги учат нашите ученици да размислува критички и аналитички-во прашање одговори, колку што тие одговори на прашањата. Ние ги предизвик да се погледне од книги и физички го прават она што тие го учат. Ние им помогнам. Ги подготвуваме. На крајот, ова им се отвора за да стане она што тие сакаат. Нашите дипломци се лидери во бизнис, менаџмент, финансии, сметководство, управување со информациски науки и економијата. Земете еден момент да ги пребарувате преку нашата страница, и ќе видиме што можеме да ви понудиме. И на ОМД Labovitz Факултетот за бизнис и економија (LSBE) презеде големи чекори напред вистински да стане "школа на прв избор ... за образование можете да го користите утре! " Двете наши додипломски и постдипломски програми се акредитирани од страна на Здружението за напредување колегиум училишта на Меѓународен бизнис (страна на Меѓународниот), која обезбедува највисок акредитација на располагање на училиштата низ целиот свет. Ова значи дека може да се увери ќе добиете најдоброто можно образование бизнис. Нашиот факултет членови се посветени професори и научници, над 90 отсто имаат докторат во областа на одбраната, и имаат искуство во бизнис, менаџмент и истражување. Labovitz на Школата за Бизнис и економија е дел од сеопфатна, динамична универзитет се наоѓа во градот Дулут, Минесота, на северниот брег на езерото Супериор каде летни и зимски рекреативни можности.      

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Part time MBAs »

Programs

This school also offers: