Long Island University

Introduction

Read the Official Description

Мисија на ЛИУ

Мисијата на Long Island University е да обезбеди извонредност и пристап во приватното високо образование на луѓе од сите средини кои сакаат да го прошират своето знаење и да се подготват за значаен, едуциран живот и за услуги на нивните заедници и на светот.

Датум на основање

ЛИУ е основана во 1926 година.

Мото

Мотото на ЛИУ е Урби и Орби - "За градот и за светот".

Награди и признанија

 • Лиу Пост и ЛИУ Бруклин и двајцата се именувани во чест на роднините на претседателот на Заедницата
 • ЛИУ е прогласена за воено-пријателска школа од Г.И. Џобс, и беше именувана на листата на " Ветераните на магазинот Ветерас" на "Најдобри училишта за пријателство со ветераните"
 • Лиу Пост и ЛИУ Бруклин се оценети како "Најдобро за ветеринари" меѓу бизнис школите во земјата од " Воен тајмс"
 • Колеџот за менаџмент на ЛИУ Пост е именуван на листата на "Најдобри деловни школи" на Принстон Преглед 14 години по ред
 • Програмата за исхрана на ЛИУ Пост за здравствени професии и програма за исхрана беше оценета како една од првите три програми за исхрана во Њујорк од whatdegreeshouldiget.org
 • LIU Бруклин е рангирана како нација Најдобра школа за здравствени професионални специјалност од Payscale.com
 • LIU Бруклин е рангирана како една од Топ 50 колеџи во Североисточно за Плата потенцијал од Payscale.com
 • LIU Бруклин е говор-јазик патологија Програма е рангирана осмо во државата од graduateprograms.com
 • LIU Бруклин е именуван во Top 10 колеџот на Payscale.com за производство на дипломци кои го прават светот подобар
 • Лиу Бруклин е ментално здравје советување програма е рангирана како една од топ 25 програми за ментално здравје од graduateprograms.com

Акредитации

Во прилог на универзитетска акредитација од страна на Комисијата за средно држави за високо образование, училиштата, колеџите и индивидуалните програми на ЛИУ се признаени од многу специјализирани одбори за акредитација, вклучувајќи го и Советот за акредитација за фармацевтско образование, Американската комисија за психолошка асоцијација за акредитација Комисија за колегиумско образование за медицински сестри и Асоцијација за напредување колегиум училишта за бизнис интернационал.

Кампуси

ЛИУ Бруклин

1 Универзитетска Плаза
(агол на Флетбуш и Декалб авении)
Бруклин, NY 11201
Општи информации - 718-488-1000
Записите - 718-488-1011
admissions@brooklyn.liu.edu
www.liu.edu/brooklyn

 • Лиу пост

720 Северна булевар

Бруквил, NY 11548
Општи информации - 516-299-2000
Запишување - 516-299-2900
post-enroll@liu.edu
www.liu.edu/post

This school offers programs in:
 • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Health BScs » Гледа Health MSc » Гледа Health PhDs » Гледа Health Master » Гледа BAs » Гледа BScs » Гледа PhD » Гледа Bachelor » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MA

Магистер по психологија - LIU пост

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Brookville

Заработувајќи овој 36-кредитна Магистер по психологија ќе ги зајакне вашите истражувања, пишување и критичко размислување вештини, додека проширување и продлабочување на вашето знаење на однесување. Основната програма обезбедува основа во основните теми на статистика, експериментални методи, анализа на однесувањето и учење, перцепција и познавање и невропсихолошките основи на однесување. Ќе имате единствени можности да ги спроведете оригиналните практични истражувања. [+]

За

Заработувајќи овој 36-кредитна Магистер по психологија ќе ги зајакне вашите истражувања, пишување и критичко размислување вештини, додека проширување и продлабочување на вашето знаење на однесување. Основната програма обезбедува основа во основните теми на статистика, експериментални методи, анализа на однесувањето и учење, перцепција и познавање и невропсихолошките основи на однесување. Ќе имате единствени можности да ги спроведете оригиналните практични истражувања.... [-]


Мајстор на уметноста во клиничка уметност терапија и советување - LIU пост

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Brookville

Новата песна на Магистер по клиничка арт терапија и советување програма обезбедува образование и обука во уметничка терапија и професионално советување. Овој мајстор на уметноста дипломиран степен е вкупно 60 кредити, 48 кредити преземени во тековната програма за клиничка уметност терапија и 12 кредити преземени од Одделот за советување и развој. [+]

За

Новата песна на Магистер по клиничка арт терапија и советување програма обезбедува образование и обука во уметничка терапија и професионално советување. Овој мајстор на уметноста дипломиран степен е вкупно 60 кредити, 48 кредити преземени во тековната програма за клиничка уметност терапија и 12 кредити преземени од Одделот за советување и развој.

Програмата е дизајнирана да овозможи клиничка уметничка терапија... [-]


Мајстор на уметноста во медиумски уметности - ЛИУ Бруклин

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави New York

Без разлика дали сте само дипломирани или искусен професионалец, оваа 36-кредитна степен нуди алатки кои ќе треба да се натпреваруваат и да успее во широк спектар на пишување, дизајн, производство, креативни и медиумски кариери. [+]

За

Без разлика дали сте само дипломирани или искусен професионалец, оваа 36-кредитна степен нуди алатки кои ќе треба да се натпреваруваат и да успее во широк спектар на пишување, дизајн, производство, креативни и медиумски кариери.

Програмата е значајна за 50/50 мешавина на производство и теорија курсеви во рок од шест области на концентрација:

Аудио продукција: музика, радио, звук за сликаКомпјутерска графика: анимација, веб дизајн, социјални медиумиПроизводство на филм / видео: режија, уредување, изведбаМедиумски менаџмент: производство, маркетинг (ТВ / Филм, социјални медиуми, музика)Фотографија: Дигитална, ликовна, експерименталнаСценаристи: ТВ, филм, анимација... [-]

Мајстор на уметноста во однесувањето анализа - Лиу пост

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Brookville

М-р програма во Однесување анализа се фокусира на експериментални, теоретски и методолошки аспекти на анализа на однесувањето на поединци и како овие однесувања означуваат различни типови на процеси на учење или проблеми. [+]

За

Анализа на однесување е добро развиен пристап за решавање на социјални / емоционални, бихевиорални и учење проблеми за многу различни популации во многу различни средини. М-р програма во Однесување анализа се фокусира на експериментални, теоретски и методолошки аспекти на анализа на однесувањето на поединци и како овие однесувања означуваат различни типови на процеси на учење или проблеми. Процесите за кои станува збор станаа ефикасна основа за разбирање и за менување на таквите нарушувања во однесувањето, како што се нарекуваат нарушувања во развојот и нарушувања на аутизмот-спектарот.... [-]


MSc

Магистер на науки во информациони системи - LIU пост

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Brookville

Магистер на науки во информациони системи се фокусира на интеграција на технологија, луѓе и стратегија. Тој е дизајниран да им обезбеди на студентите со знаења и вештини за развој и управување со софистицирани информациски системи, како и управување со луѓето и процесите кои се вклучени во развојот на системите. Во срцето на степенот е интеграцијата на технологијата во деловниот процес. Знаењето и вештините што ќе ги стекнете во оваа програма ќе ги отворат можностите за кариера во широк спектар на области и локации. [+]

За

Магистер на науки во информациони системи се фокусира на интеграција на технологија, луѓе и стратегија. Тој е дизајниран да им обезбеди на студентите со знаења и вештини за развој и управување со софистицирани информациски системи, како и управување со луѓето и процесите кои се вклучени во развојот на системите. Во срцето на степенот е интеграцијата на технологијата во деловниот процес. Знаењето и вештините што ќе ги стекнете во оваа програма ќе ги отворат можностите за кариера во широк спектар на области и локации.... [-]


Магистер на науки во сметководство - LIU пост

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Brookville

Магистер на науки во Сметководство со концентрација во професионално сметководство ќе ви подготвиме за кариера во јавните сметководство, корпорации поставувања, или владини претпријатија. Оваа широкопочитувана програма нуди ригорозни текот на студијата подучени од врвни даночни и сметководствени професионалци со експертиза во широк спектар на теми. [+]

За

Магистер на науки во Сметководство со концентрација во професионално сметководство ќе ви подготвиме за кариера во јавните сметководство, корпорации поставувања, или владини претпријатија. Оваа широкопочитувана програма нуди ригорозни текот на студијата подучени од врвни даночни и сметководствени професионалци со експертиза во широк спектар на теми.

Основана во 1974 година, Школата за професионално сметководство на ЛИУ Пост ја држи гордата разлика како прво самостојно училиште за професионално сметководство во државата.... [-]


Магистер на науки во управување со Инженеринг - LIU пост

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Brookville

LIU пост менаџмент инженеринг дипломиран програма е наменета за инженери и други технички професионалци, кои се заинтересирани за развивање на вештини и база на знаење неопходни за да бидат ефективни проект менаџери и лидери во мултидисциплинарни проект тимови. [+]

За

LIU пост менаџмент инженеринг дипломиран програма е наменета за инженери и други технички професионалци, кои се заинтересирани за развивање на вештини и база на знаење неопходни за да бидат ефективни проект менаџери и лидери во мултидисциплинарни проект тимови.

Програмата на мајсторот е флексибилна во тоа што учениците можат да ги комбинираат потребните курсеви со различни изборни предмети кои се најпогодни за да ги унапредат своите кариери и да ги направат вредни за организацијата во која се вработени. Курсевите се изучуваат во вечерните часови или за време на викендите за да се приспособат на реалните барања на семејството и професионалниот живот. Нашите дипломски часови се мали (просечна големина е 15), што им овозможува на студентите од ЛИУ да соработуваат и да градат блиски работни односи додека одат преку нивните програми за студирање.... [-]


Магистер на науки по биологија - LIU Бруклин

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави New York

М-р по биологија е дизајниран да ги подготви студентите за постдипломски или професионални студии, како и за влез на пазарот на труд. Студентите можат да ги извршуваат општите магистерски студии или да изберат од една од трите концентрации: молекуларна / клеточна биологија, микробиологија или медицинска микробиологија. Студентите кои го избираат магистерскиот степен дизајнираат нивниот курс на студии, со одобрение од нивниот советник и може да варираат од одржливост, екологија, систематика, еколошки студии или развојна биологија. [+]

За

М-р по биологија е дизајниран да ги подготви студентите за постдипломски или професионални студии, како и за влез на пазарот на труд. Студентите можат да ги извршуваат општите магистерски студии или да изберат од една од трите концентрации: молекуларна / клеточна биологија, микробиологија или медицинска микробиологија. Студентите кои го избираат магистерскиот степен дизајнираат нивниот курс на студии, со одобрение од нивниот советник и може да варираат од одржливост, екологија, систематика, еколошки студии или развојна биологија.... [-]


Магистер на науки по компјутерски науки - LIU Бруклин

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави New York

36-кредитна МСП во компјутерски науки им нуди на студентите со знаења и вештини за да станат успешни лидери во областа на компјутерските науки и информатичката технологија. Програмата обезбедува основни основи со акцент на дизајнот и развојот на големи софтверски системи. [+]

За

36-кредитна МСП во компјутерски науки им нуди на студентите со знаења и вештини за да станат успешни лидери во областа на компјутерските науки и информатичката технологија. Програмата обезбедува основни основи со акцент на дизајнот и развојот на големи софтверски системи.

Потребните курсеви го опфаќаат она што вообичаено го прифаќа Асоцијацијата за компјутерски машини (ACM) и Институтот за електротехника и електроника (IEEE) како јадро на компјутерската наука за постдипломски студии. Вклучувањето на мали проекти за имплементација и / или компјутерско програмирање во повеќето курсеви обезбедува искуство во практичните аспекти на циклусот на развој на софтвер. Покрај тоа, секој студент се запишува во две секвенци, или пишува теза или завршува голем проект за развој на софтвер.... [-]


Магистер на науки по применета математика - LIU пост

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Brookville

37-кредитна Магистерски степен програма во применета математика нуди специјализации во или класична математика или компјутерска математика. Класичната математика се фокусира на темелите на современата математичка теорија, покривајќи линеарна алгебра, нумерички методи и комплексна анализа. Компјутерската математика ги комбинира областа на математиката и технологијата преку курсеви како логика и информации, апликации за анализа, линеарно програмирање и статистика. Студентите мора да завршат или теза или да подготват тема во математиката и да предаваат предавање на таа тема. [+]

За

37-кредитна Магистерски степен програма во применета математика нуди специјализации во или класична математика или компјутерска математика. Класичната математика се фокусира на темелите на современата математичка теорија, покривајќи линеарна алгебра, нумерички методи и комплексна анализа. Компјутерската математика ги комбинира областа на математиката и технологијата преку курсеви како логика и информации, апликации за анализа, линеарно програмирање и статистика. Студентите мора да завршат или теза или да подготват тема во математиката и да предаваат предавање на таа тема.... [-]


Master

Магистер по здравство администрација - LIU Бруклин

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави New York

Здравствените администратори работат во клинички услови, како болница, старечки дом или медицинска пракса, за да управуваат со објектот или помала единица во неа. Според Бирото за статистика на трудот на американското Министерство за труд, од 2016 година до 2026 година полето на здравствената администрација се очекува да порасне за 20%, при многу побрза стапка на пораст од просечната окупација. [+]

За

Здравствените администратори работат во клинички услови, како болница, старечки дом или медицинска пракса, за да управуваат со објектот или помала единица во неа. Според Бирото за статистика на трудот на американското Министерство за труд, од 2016 година до 2026 година полето на здравствената администрација се очекува да порасне за 20%, при многу побрза стапка на пораст од просечната окупација.... [-]


Магистер по ликовна уметност во ликовна уметност и дизајн - LIU пост

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Brookville

Оваа интензивна уште флексибилна 60-кредитна програма нуди напредна уметност студентите можност да го продолжат својот креативен развој и да продолжи со постдипломски студии во две или тригодишен план на студии. Во рамките на МНР во програмата за ликовни уметности и дизајн, студентите избираат концентрација во сликарството, графиката, скулптурата, керамиката, фотографијата или компјутерската графика и се менторирани од факултетски тимови кои се избрани од учениците. [+]

За

Оваа интензивна уште флексибилна 60-кредитна програма нуди напредна уметност студентите можност да го продолжат својот креативен развој и да продолжи со постдипломски студии во две или тригодишен план на студии. Во рамките на МНР во програмата за ликовни уметности и дизајн, студентите избираат концентрација во сликарството, графиката, скулптурата, керамиката, фотографијата или компјутерската графика и се менторирани од факултетски тимови кои се избрани од учениците.... [-]


Contact

LIU Brooklyn

LIU Post