Lumpkin College of Business & Applied Sciences, Eastern Illinois University

Introduction

Read the Official Description

Министерството за трговија беше инициран во 1937 година, како дел од програмата за подготовка на наставниците Источна екипа. Во 1946 година, стана Одделението за образование на бизнисот, и во 1959 година, стана на Одделот за бизнис. Најголемата промена се случи во 1962 година како оддел беше реорганизирана и преименуван како на Факултетот за бизнис, кога на бизнис специјалност ненаставен побројни специјалност на бизнис образование. Во училиштето беше сместен во вториот и третиот кат на Стариот Мајна, и д-р Џејмс Giffin беше Дин. Раните 60-ти донесе зголемена побарувачка за бизнис програми во прилог на подготовка на наставниците, па на наставната програма се зголеми за да се вклучат програми за образование во сметководство, менаџмент, маркетинг и секретарски студии. Во 1965 година на Факултетот за бизнис се пресели во Блер Дом и Фи Бета Ламбда, Делта Сигма Пи, и ЈЗУ Гама Ну беа основани. Во 1967 година, била доградена Делта Му Делта, и Мастер по Бизнис Администрација програма беше лансиран во 1968 година. Училиштето беше преименувано во Lumpkin Колеџот за бизнис во 1987 година. 90-те донесоа многу промени, најзначајните на која беше на отворањето на нашата нова држава-of-the-art објект, Lumpkin сала, во јануари 1990 година. Во 1993 година, на колеџ доби акредитација од страна на американскиот собрание на колегиум училишта за бизнис (AACSB) по своите додипломски и постдипломски програми. Тоа исто така беше година на Универзитетот спроведува процесот на реструктуирање, кое во комбинација шест академски колеџи во четири и Lumpkin Колеџот за бизнис и колеџ за применети науки беа споени во Lumpkin Колеџот за бизнис и применети науки. Друг реорганизација се случи на 1 јули 1997 година, кога на Факултетот за бизнис почна да функционира како една целина од целината, без академските / административни одделенија. Што се промени во светот на бизнисот, па мора задача да се подготви студентите за продуктивна кариера. Меѓународни можности за учење се проширува, како и партнерства со организации кои вработуваат на нашите дипломци. Дваесет и првиот век ќе донесе нови и возбудливи предизвици на студентите од утре и на Факултетот за бизнис, ќе ги задоволат тие потреби. Мисија Мисијата на Lumpkin Колеџот за бизнис и применети науки е да создаде академската средина базирана на интелектуална истрага која што го олеснува на заинтересираните страни за развој на лични, професионални и технички карактеристики, кои имаат економски и социјален вредност.

This school offers programs in:
  • Англиски

Види магистерски студии » Гледа Certificates » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

Master

МБА со сметководствена концентрацијата

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2018 Соединети Американски Држави Charleston + 1 more

Источна МБА ја подобрува вашата вредност од страна на подготвувањето за позициите на раководството во бизнисот и индустријата, која е структуриран за да ги задоволи потребите на двата полно и скратено работно време на студентите. [+]

Сметководство на МБА, со концентрација бара 24 часа на постдипломски бизнис и сметководство основни курсеви и 9 часа на постдипломски сметководство изборни предмети.

Вашата вредност на една организација е врз основа на она што можете да направите. Источна МБА ја подобрува вашата вредност од страна на подготвувањето за позициите на раководството во бизнисот и индустријата. МБА програмата Источна мисија адреси широк спектар на бизнис вештини поврзани со нагласување на комбинација на тимска работа, работно биро, современите глобални прашања, како и аналитички вештини. На МБА програмата е структуриран за да ги задоволи потребите на двата полно и скратено работно време на студентите. На EIU МБА ви нуди: ... [-]