MIT Sloan School of Management

Introduction

Read the Official Description

На МИТ Факултетот за менаџмент, со седиште во Кембриџ, Масачусетс, е еден од водечките светски бизнис школи - спроведување на најсовршените dege истражувања и обезбедување образование за управување со врвни студенти од повеќе од 60 земји. Школата претставува дел од богатата МИТ интелектуална традиција на образованието и истражувањето. МИТ Факултетот започна во 1914 година како инженеринг администрација наставна програма во МИТ Министерството за економија и статистика. Обемот и длабочината на оваа образовна фокусот растеа постојано како одговор на аванси во теоријата и практиката на управување со широка денешната управување со училиштето. А програма нуди магистратура во менаџмент беше основана во 1925 година. Првиот светски универзитет со седиште во извршна програма за образование - МИТ Слоун - беше создаден во 1931 година под покровителство на Алфред П. Слоан, помладиот, за 1895 МИТ дипломиран, кој тогаш беше претседател на "Џенерал моторс". А МИТ Факултетот Фондацијата додели основана на МИТ Факултетот за Индустриски менаџмент во 1952 година со задолжен за едукација на "идеален менаџер". Мисијата на МИТ Факултетот за менаџмент е да се развие принципиелен, нови лидери кои го подобри светот и да генерирате идеи кои однапред за управување со пракса.  

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree: