Manderson Graduate School of Business The University of Alabama

Introduction

Read the Official Description

Manderson на Факултетот за бизнис нуди на нашите ученици на конкурентска предност во конкурентен пазар. Повеќе од кога било, професионалци гледаат практичен базирани постдипломски студии, како предуслов за подобра кариера и конкурентна предност. Како што нашата факултет продолжува да напредувате на национално ниво, ние сме привлекување на најдобрите и најпаметните ученици. Тоа е win-win "ситуација за Manderson и нашите ученици.

Гледа MA » Гледа MSc » Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

MA

мајстор на уметноста во економијата

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Tuscaloosa

Господар 's програма економија им нуди на студентите со знаења потребни за влез на ниво или средно ниво позиции спроведување на економски анализи и предвидувања во рамките на индустријата или [+]

Мајстор на уметноста во економија

Господар 's програма економија им нуди на студентите со знаења потребни за влез на ниво или средно ниво позиции спроведување на економски анализи и предвидувања во рамките на индустријата или влада. Курсеви се избрани да им овозможи на студентите да бидат добро подготвени за овие, како и поврзани алтернативи. Студентите да ги извршуваат степен на мајсторот следејќи една од три различни песни. Секоја песна е дизајниран со различни објективни, иако изборот на еден над друг нема да се затвори било која опција на студентот подоцна може да сакаат да ги извршуваат. Пазари може да се зголеми и да падне, но нашите дипломирани студенти остануваат напред.... [-]


MSc

Господар на науката за финансии

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Tuscaloosa

Manderson 'е една годишна програма за Магистер на науки во финансии подготвува студентите со вештини за да се направи смисла на финансиските пазари.Во текот на студијата е дизајнирана да обезбеди увид во следниве [+]

Магистер на науки во финансии

&nbsp

Manderson 'е една годишна програма за Магистер на науки во финансии подготвува студентите со вештини за да се направи смисла на финансиските пазари. Во текот на студијата е дизајнирана да обезбеди увид во следниве теми: важноста на финансиски посредници и на пазарите во кои тие учествуваат, вреднување на специјализирани финансиски средства и како тие се управувани во портфолио, определување и однесувањето на каматните стапки и стапки на поврат на активата. Со зајакнување на студентите со напредни експертиза во инвестиции, банкарство, корпоративни финансии и финансиски инженеринг, Manderson дипломираните совладаат сите конкурентни пазари.Специјализации Финансиска политика Дом на многу ригорозни Магистер на науки во финансии, финансиска политика специјализација подготвува студентите за улоги како донесувачи на одлуки и политики предлагачи, законодавците и експерти. Општите разбира секвенца е како што следува. Финансиска стратегија за ризик Магистер на науки во финансии подготвува студентите да ексел во високо конкурентна во светот на инвестиции на пазарите. Општите разбира секвенца е како што следува. Недвижности Интердисциплинарни курсеви за покривање средства и портфолио анализа, банкарство, квантитативни методи и економијата поддршка на недвижен имот песна, која е структуриран за да се поттикне аналитичко размислување, креативно решавање на проблеми и стратешки одлуки.... [-]


Магистер на науки во маркетинг

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Tuscaloosa

Оваа девет-месечната програма на студентите им дава напредни аналитички вештини и знаење за управување со проектот за изградба и управување со бренд видливост. Дипломирани студенти влезат во светот на бизнисот [+]

Магистер на науки во маркетинг

Оваа девет-месечната програма на студентите им дава напредни аналитички вештини и знаење за управување со проектот за изградба и управување со бренд видливост. Дипломирани студенти влезат во светот на бизнисот со искуство на донесување одлуки и вештина во собата на маркетинг алатки за кариера во една од многуте области брз раст. Поврзани тим проекти и маркетинг практиканти обезбеди можност за студентите да ги применат своите ново развиени вештини во вистински реалниот свет ситуации. Клиенти вклучени во училница програми вклучуваат Fortune 500 компании, национални и регионални фирми, организации од јавниот сектор, како и start-up прозорци. Маркетинг значи добивање бизниси зборуваше. За да го направите тоа, почнете со програма која е дел од разговорот во светот на бизнисот. курсеви Диплома за додипломски студии во маркетинг не е предуслов за Магистер на науки во маркетинг. На програмата Manderson МСМ бара 30 часа семестар на предмети, со очекување дека степенот може да се заврши во два семестри. Шест часа на 30 се резервирани за активности поврзани со стажирање. Тековни студенти треба да аплицираат за прием во текот на есента пред или рана пролет се бара за прием на годината. Студентите исто така може да изберат да ги преземат GMAT и да започне procurring писма на препораките во тоа време. Специјализации... [-]


Магистер на науки во операции за управување

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Tuscaloosa

Оперативниот офицери од утре мајстор во операции за управување денес.Програмата се фокусира на ефективно управување на ресурси и активности кои произведуваат или испорача стоки и услуги [+]

Магистер на науки во операции за управување со

&nbsp

Оперативниот офицери од утре мајстор во операции за управување денес. Програмата се фокусира на ефективно управување на ресурси и активности кои произведуваат или испорача стоки и услуги на еден бизнис. Операции менаџери надгледува луѓе, материјали, опрема и ресурси со информации дека бизнисот треба да се произведе и испорача својата стока и услуги. Многу од најценетите податоци системи што работат на процесите и активностите на светски бизнис се дизајнирани од страна операции менаџери. Курсеви Господар 's програма во операции за управување е понудено од двете на кампусот и онлајн. Степенот бара 30 часови (10 предмети). Со полно работно време, на кампусот студенти може да заврши програмата во три семестри (есен / пролет / лето).Студентите кои сакаат да ги извршуваат овој степен програма со скратено работно време додека продолжува да работи може да избере помеѓу две години и три-годишен распоред за завршување на степен на интернет. ... [-]


Магистер на науки по применета статистика

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Tuscaloosa

Ако бројките возите, нека применета статистика биде вашата дестинација.Кандидатот за постдипломски студии по применета статистика се вообичаено се очекува да имаат завршено курсеви по математика еднаква на [+]

Магистер на науки по применета статистика

&nbsp

Ако бројките возите, нека применета статистика биде вашата дестинација. Кандидатот за постдипломски студии по применета статистика се вообичаено се очекува да имаат завршено курсеви по математика еднаква на три семестри на додипломските калкулус, и да има работно познавање на компјутерско програмирање и линеарна или матрица алгебра. Применета статистика е предизвик област. Со одреден степен Manderson, дури и кога бројките се местеше против нив, нашите дипломирани студенти се подготвени. Задолжителни предмети Степенот МСП во применета статистика бара 30 часа, од кои 12 се изборни. Постојат пет различни песни во овој степен да им овозможи на различни специјализации. Тие вклучуваат: Традиционални, биостатистика, статистички науки, податоци за рударство, квалитетот и Six Sigma.Постојат шест бара курсеви и четири изборни предмети заеднички за сите пет песни на студирање. На изборни предмети може да се заработи во дополнителни предмети со одобрение на факултет советник. Програмата на курсеви може да варира од студент до студент и зависи од студентот 's интереси и академски позадина. Кога повеќето на предмети е завршена, студентот мора да помине писмена сеопфатна испит. ... [-]


Master

господар на даночното сметководство

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Tuscaloosa

Без разлика дали работи федерално, за голема корпорација или како личен сметководител, даночното сметководство е едно од најбрзо менувачките полиња во бизнисот. Мајсторот на данокот Сметководство степен програма зема [+]

Господар на даночното сметководство

Без разлика дали работи федерално, за голема корпорација или како личен сметководител, даночното сметководство е едно од најбрзо менувачките полиња во бизнисот. Мајсторот на даночни сметководство степен програма зема мулти-димензионален пристап за едукација на модерниот даночен специјалист. Програмата го развива системот на оданочување и меѓусебните односи што постојат меѓу неа и сметководствената теорија, познавање на законот, како што се однесува на оданочување, и алатки потребни за истражување и комуникација во оданочување. Дипломирани студенти се подготвени да ги истражуваат даночните, правните и сметководствените бази на податоци поврзани со даночните проблеми и да донесуваат одлуки поврзани со даноците. Со цртање на нивните сеопфатно знаење за сметководство и оданочување, Manderson дипломирани студенти секогаш излезе напред.... [-]


господар на сметководство

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Tuscaloosa

Сметководство на ниво на мајсторот 's заменува зачетоци на финансиски менаџмент со вистински раце на искуство.Мајсторот на Сметководство степен програма им нуди на студентите со поголема [+]

Мајсторот на Сметководство

&nbsp

Сметководство на ниво на мајсторот 's заменува зачетоци на финансиски менаџмент со вистински раце на искуство. Мајсторот на Сметководство степен програма им нуди на студентите со поголемо разбирање на сметководството и бизнис отколку што е возможно во додипломската програма. Програмата ги подготвува студентите за кариера како професионални сметководители во финансиски институции, владата, индустријата, непрофитни организации и јавната практика. Дипломирани студенти се подготвени за истражување на различни бази на податоци поврзани со проблематично сметководствени проблеми, и да се вежба пресуда во правење на сметководствени поврзани одлуки со цртеж на нивните интегрирана, сеопфатна тело на сметководствени знаење и искуство-што сите мајстори имаат заедничко. Задолжителни предмети Студентите мора да се минимум од 30 часа на постдипломски курсеви, вклучувајќи минимум 21 часа на сметководствени курсеви.До шест изборни часа, како што е одобрено од страна на советник, може да биде избран од 500-ниво на курсеви и мора да бидат одобрени од страна на координаторот на M.Acc. програма. Студентите не можат да добијат дипломиран кредит за разбира, ако тие се донесени еквивалентно разбира на ниво на додипломски. Друга сметководствени разбира треба да се замени со одобрување на координатор на MAcc програма. Студентите кои не ги презеле AC 456 и AC 471, или нивните еквиваленти, мора да се земе AC 456 или AC 556 и AC 471 или AC 571. ... [-]