Marshall University - College of Business

Introduction

Read the Official Description

AACSB Accredited

На факултет на Факултетот за менаџмент е составена од лица со образовни средини и искуства во функционални области на бизнис администрација, сметководство, финансии, менаџмент, маркетинг, економија, човечки ресурси, здравството, организација комуникација, и со закон. Факултетот, заедно со другите факултети на завршено колеџ, ви нуди широк избор на постдипломски образовни можности за мажите и жените се подготвува за административни кариера во бизнисот, индустријата, трудот, Владата, болници, и непрофитни организации.

Акредитација

На Колеџот за бизнис е акредитирана од страна на: Меѓународната асоцијација за менаџмент образование (американскиот собрание на колегиум училишта за бизнис) и Комисијата за институции на високото образование на Централна Северна Здружение на колеџи и училишта.

Сертификат програми

Сертификат програми во моментов понудени вклучуваат сертификат за завршено во управување со бизнисот фондации.

Програми

Степен програми во моментов понудени вклучуваат следново: Мајстор за бизнис администрација (MBA), Извршниот МБА (МБА), мајстор на наука во управа за здравство (МСП) и Магистер на науки во управување со хумани ресурси (MS). Најновите прилог е доктор на практики за управување во Сестрата Анестезија да бидат понудени за одредена група во блиска иднина.

Најави Потребно

Лицата кои сакаат да ги извршуваат степени на МСП во управување со хумани ресурси или MS во здравство администрација мора да ги следат постапките и ги исполнуваат условите на завршено колеџ на Маршал Универзитетот како што е наведено во следните делови од овој каталог. Лицата кои сакаат да ги извршуваат степен на МБА или Извршниот МБА мора да ги следат специјализирана постапките опишани во следните делови.

Откажување на приеми испитување

Барателот на МБА програмата или било MS програма со заработени докторски степен од акредитирана институција не е потребно да се земе на GRE или GMAT. Барателот со магистратура е потребно да се земе на GRE или GMAT.

На планот на студии

Ученикот и неговиот / нејзиниот советник изработува план на студии, кој мора да биде одобрен во текот на семестарот во кој студентот првично се запишува. Планот треба да биде соодветно да се задоволат потребите на ученикот во неговиот / нејзиниот избраната област. Тоа ги вклучува специфични курсеви на студентот се очекува да се заврши; и исто така ќе ги наведете сите други барања на програмата или на училиште. Курсеви наведени на План на проучување се оние суди за соодветни од страна на факултетот. Следните барања за измени во планот треба да бидат формално одобрени од страна на МБА директор или на академски советник. Секое отстапување од конечниот план на студијата и / или несовпаѓање помеѓу него и официјална препис на студентот ќе го одложи завршувањето на студиите. Секој план на студија која беше одобрена може да станат неважечки ако ученикот е оневозможена за една година (освен ако не е на службено отсуство од работа).

Одделение точка просек Потребно

Студентот треба да имаат 3,0 целокупната Успех во сите програмски предмети, со не повеќе од две Ц е во неговата или нејзината сопствена програма, Во прилог на тоа, студентот мора да се одржи на 3,0 Успех на завршено колеџ. Овој стандард мора да бидат исполнети за ученикот да дипломираат. Ако ученикот е под овие стандарди, тогаш што студентот ќе биде ставен на условна казна академски или ќе бидат предмет на разрешување од програмата.

Сеопфатна проценка

Степен кандидати се бара да се комплетира една сеопфатна проценка пред приемот на магистратура. Времето и форма на студентот сеопфатна проценка треба однапред да се одобри од страна на директорот на Факултетот за менаџмент. Сеопфатна проценка е обично напишани мандат хартија се бара во рамките на финалето, интегриран највисок премин разбира, MGT 699 ", деловната политика и стратегија", или MGT 696, "Административна политика и стратегија."

Се разбира Запишувањето политика

Со цел да се земе некој курс на 600-ниво на Факултетот за менаџмент (GSM), студентот мора да бидат примени во GSM програма. Врз основа исклучок, студент не се запишани во GSM може да се земе само еден 600 ниво GSM разбира со писмена согласност од GSM академски советник или директор на ГСМ МБА. Кооперативни програми со други сектори мора одобрени од страна на GSM директор. Тоа е одговорност на студентот за да се добие ова одобрение пред да се обидете да се регистрирате. Покрај тоа, студентот мора да се исполнат одредени предуслови се разбира. Студентите кои ги прекршуваат оваа политика ќе бидат административно повлечени.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

Videos

Marshall University Lewis College of Business

Marshall Thundering Herd takes the field