Marylhurst University

Introduction

Read the Official Description

Marylhurst универзитет е приватна, ко-образовен, "liberal arts институција. Тој нуди акредитирани научни и професионални програми наменети за учениците кои треба да биланс на училиште со работа и други одговорности.За Marylhurst Универзитет нагласува peer учење, лично внимание и чувство за заедницата. Мали, семинар-стил класи, пред учење проценки, далечинско учење и флексибилни опции за планирање направи Marylhurst образование стават на располагање на оние со активен живот. Лоцирана на југ од Портланд, Орегон, Marylhurst е прекрасна и пространа кампусот нуди бесплатни паркинг commuter за своите студенти. А католички универзитет, Marylhurst беше основан во 1893 од страна на сестри на Светиот Имиња на Исус и Марија. Денес, Marylhurst обезбедува квалитетни и иновативни образовни искуства на луѓето на многу верски убедувања и потекло.Мисија Marylhurst универзитет е приватна институција за високо образование отворен за мажи и жени на секоја раса или религија. Тој е посветен на создавање нови пост-средно образование достапно за авто-во режија на студентите на која било возраст. Marylhurst нуди coursework водат до диплома и господар степени, и на други цели, како што се кариера транзиција, професионален развој и лично збогатување. Анимирани со својата католичка и либерални уметности наследство, Marylhurst нагласува единственоста и достоинството на секој човек, а е посветена на испитување на вредности, како и за квалитетот на академската и професионалната обука. Marylhurst универзитет има за цел да им помогне на студентите во унапредување на нивните цели за одговорно учество во брзо менување на светот со извршуваат, и поттикнување на своите студенти да се запишат, идеалите на надлежност, водството и сервис.

Гледа Online MBA » Гледа MBA »

Programs