McCombs School of Business

Introduction

Read the Official Description

Каде лидерството е заработено ™

Еден од најголемите и најистакнатите деловни школи во земјата, школа за бизнис на McCombs на Универзитетот во Тексас во Остин е посветен на едуцирање на бизнис лидерите од утре, создавајќи знаење за индустријата и општеството. Рангирањата покажуваат само дел од приказната за тоа што ги прави МакКомб толку одлични, но тоа е добар почеток. Ние сме едно од ретките училишта во земјата кои добиваат врвни оценки во скоро сите области за бизнис специјалност рангирани на годишно ниво од страна на US News

McCombs едуцира повеќе од 6.000 додипломски, МБА, МПА и доктор на науки. студентите секоја година, создавајќи еден од најголемите кумулативни влијанија на секое деловно училиште во светот. Околу 2.000 професионалци, исто така, учествуваат секоја година во сопствени програми наменети за работни директори и нивните фирми. Овие програми се одржуваат во нашата прва класа АТ

Школата за Бизнис на McCombs е усогласена со иницијативата на универзитетот да продолжи со нова визија за високото образование, додека едуцира лидери кои ќе создадат вредност за општеството. Нашата визија е да станеме едно од најистакнатите деловни школи во светот; во наредните години, нашиот стратешки план ќе се фокусира на седум иницијативи за постигнување на нашата цел.

Наставна извонредност

Прашајте ги McCombs студентите за нивните омилени аспекти на училиштето, и секогаш ги наведуваат квалитетот и пристапноста на факултетот. Оваа динамична група на лидери на знаење е позната по генерирање релевантни деловни истражувања (ние сме меѓу најпродуктивните истражувачки училишта во земјата) со предавање на предизвиците и воздигнувањето. McCombs факултет членови не само покривање на стандардни бизнис случаи, тие се создавање на деловни знаења.

Центар за настава извонредност

Една иницијатива за училиштето вклучува зголемување на поддршката за настава за извонредност со создавање на институционална единица за поддршка на факултетски напори за подобрување на наставната ефективност. Центарот за настава извонредност ќе го олесни факултет соработки преку формални менторски програми, peer-to-peer комуникации, посета на настава соработници можности и други иницијативи.

McCombs настава соработници

Одделението за настава на McCombs Teaching Fellows ќе биде создадено во чест на најдобрите наставници меѓу факултетите. Во моментов, осум членови на факултет се дел од Универзитетската академија на истакнати наставници. McCombs, исто така, е лидер во обезбедувањето на искуствено образовни можности, вклучувајќи 366P практикум курсеви и програма за лидерство на ниво на додипломски студии, инвестициски фонд и програми за маркетинг и вложување на програмери на ниво на МБА и МПА даночен практикум.

Социјални предизвици

Најистакнатите деловни школи во светот се соочуваат со важни човечки предизвици и експертизата е извлечена заедно за да се произведат истражувања и програмирање на современа општествена важност. Школата за Бизнис на МакКомс е уникатно позиционирана да придонесе за дијалогот околу двата од најголемите проблеми во светот, енергетската доволност и одржливоста и иновативноста и креативноста.

Градовите во кои учествуваат академските програми на МекКомс имаат значителни сили во традиционалното производство и производство на алтернативни извори на енергија. Тексас е лидер на нацијата во производството на сурова нафта и природен гас, како и производство на енергија од ветер, а Остин е новите технолошки центар за иновативни форми на обезбедување и зачувување на енергија.

Заедница

Целите на МакКомб Школата за Бизнис може да се постигнат само во целосно ангажирана и намерна заедница. За McCombs, оваа заедница вклучува факултет, кадар, студенти, добротворци и алумни.

Овој кампус и луѓето кои учат и учат тука ќе ве зачуди. Нашите ученици ја делат училницата со талентирани и разновидни индивидуи од секој дел од светот во колегијална средина за учење која беше идентификувана од страна на еден ученик како "кооперативно натпреварување". Учењето започнува во училницата, но продолжува во училишните центри за студирање, прекрасниот кампус на Универзитетот во Тексас во Остин, низ градот, и преку практични проекти за фирми во Тексас и во светот. Веројатно никој друг пат во вашиот живот нема да се доживее толку целосно потопување во средина на извонредност, учење и живот напредок.

Нашиот град

Остин беше пријатно изненадување за деловните студенти и посетители надвор од државата, но одличните временски услови, пријателската атмосфера и успешната економија на градот веќе не се тајни. Во мај 2010 година, Киплингер го доби името Остин

Демографите го нарекуваат Остин "Град на идеи", еден од неколкуте американски региони, каде што новата креативна класа на претприемачи, бизнис лидери, уметници и визионери го преобликуваат моделот за американскиот просперитет.

Добро образованата работна сила, истражувачки универзитет од светска класа, поволна деловна клима, разумна даночна структура и извонреден квалитет на животот се првите пет причини зошто компаниите избираат Остин. Повеќе од 800 полупроводници, енергетски, компјутерски и софтверски компании го нарекуваат Остин дома. Други индустрии, како што се биоинженерите, мултимедиа, филм, музика и логистика и дистрибуција, се добро застапени и растечки.

Посетете ја нашата веб-страница овде .

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc »

Programs

This school also offers:

MSc

МСП информатичка технологија

Студии врз за студентски град Целосна 10 месеци July 2019 Соединети Американски Држави Austin

Тексас Магистер на науки во информатичка технологија и менаџмент одговара на потребата за талент со 10 месеци, STEM назначен степен што создава бизнис лидери подготвени за непушачите иновации поради новите технологии, како што се когнитивните компјутери и интернет на нештата. [+]

Информатичката технологија сега постојано го менува искуството на бизнис, социјални, па дури и физички интеракции низ целиот свет. Големи податоци и Интернет на работите веќе не се фати фрази, туку реални светски трендови кои влијаат на мулти-трилиони долари трансакции. Пазарот на работни места ја рефлектира итната потреба за адаптивни вештини потребни за да се одговори на развојот на информатичката технологија. Стапките на невработеност во ИТ индустријата се на историски падови, а повеќе од половина од 25 највисокоплатени работни места се наоѓаат во секторот на информатичка технологија.... [-]


Contact

Адреса, линија 1 2110 Speedway, b6000
TX 78705 Austin, Texas, Соединети Американски Држави