Georgetown University - McCourt School of Public Policy

Introduction

Read the Official Description

Школата за јавна политика на McCourt на Универзитетот Џорџтаун е највисоко рангирана училиште за јавна политика која се наоѓа во центарот на светот на политиката во Вашингтон, Вашингтон

За училиштето "МекКурт"

Нашата мисија е да ги научиме нашите студенти да помогнат во дизајнирањето, анализирањето и имплементирањето на паметни политики и нивно практикување во јавниот, приватниот и непрофитниот сектор, во САД и во целиот свет. Маккур курсот е магистрирал во јавната политика. McCourt, исто така, нуди Магистер по меѓународна политика за развој, магистер по информатика за јавна политика, магистер по политички менаџмент, извршен магистер по политичко лидерство, како и други програми за двојна диплома и извршни директори.

Центар на политиката Светот

Нашата локација во Вашингтон ги става нашите студенти во центарот на светот на политиката, давајќи им пристап до највисока концентрација на практиканти и работни места во политиката и овозможувајќи ни да ги внесеме водечките практичари во политиката како наставници и говорници.

Квантитативна наставна програма

Ригорозната квантитативно фокусирана наставна програма на McCourt School ги поставува нашите дипломци настрана од нивните врсници на првиот ден. Тие се карактеризираат со нивото на нивното критичко размислување, како и нивното суштинско познавање на клучните прашања и пристапи кон анализа на политиките. Мисијата на Училиштето МекКорт е да им даде на своите студенти ригорозни квантитативни и аналитички вештини потребни за дизајнирање, имплементирање и оценување на паметни политики во САД и во целиот свет. Наставната програма се одразува на разновидноста на нивните цели и да ги подготви и за позиции на јавниот сектор на високо ниво, како и за оние во непрофитниот или бизнис секторот.

Д-р Холцер во училницата

Водечки лекари

Студентите од McCourt учат од енергична и ангажирана заедница на научници и практичари во политиката. Нашиот факултет врши најсовремени истражувања за идентификување на неодложни проблеми и препорачуваат ефективни решенија на најкритичните теми денес, вклучувајќи економска безбедност, енергија и животна средина, образование, меѓународен развој, здравство и здравство. Тие редовно се повикуваат да ја советуваат владата за широк спектар притисни теми на политиката.

Обука на идните лидери

Нашите студенти се обучени и подготвени да стават политика во пракса - во јавниот, приватниот и непрофитниот сектор, во САД и во целиот свет. Со градење на богато и ангажирано интелектуално опкружување, McCourt ги привлекува и ги обучува најдобрите студенти кои ќе станат водачи на политиката на утре.

Амбасадори на МекКурт
McCourt Дипломирање
This school offers programs in:
  • Англиски

Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:


Магистер по јавна политика

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 3 години September 2019 Соединети Американски Држави Washington + 1 more

Магистер по јавна политика им дава утре политички лидери на вештини кои им се потребни за решавање на најкомплексните предизвици на општеството. [+]

Давање на утре политички лидери вештините што им се потребни за решавање на најкомплексните предизвици на општеството.

Општеството е соочено со сложени и вкоренети политички предизвици, како што се обезбедување на достапна здравствена заштита, зголемување на енергетската безбедност, минимизирање на влијанието врз нашата животна средина, намалување на глобалната сиромаштија, намалување на невработеноста и поттикнување на раст на работните места и подобрување на успехот на училиштето. ... [-]


господар на науката во науката за податоци за јавна политика (ms-dspp)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Washington

Магистер на науки во информатичката наука за јавна политика (MS-DSPP) е заеднички степен понуден од страна на Џорџтаун на McCourt школа за јавна политика и програма за аналитики на Џорџтаун е комбинирање на историските предности на McCourt's јавна политика анализа програма со врвни пресметковни, математички , обука на статистички методи на програмата за анализа на Џорџтаун. [+]

Напреден степен за последниве дипломирани студенти и професионалци кои се заинтересирани за развој на технички податоци вештини за работа во јавниот сектор.

Од нашите паметни телефони и нашите кредитни картички; на нашите твитови и на нашите автомобили - податоците се насекаде и во сè. Дури и во енергетските линии, аеродромите и патиштата што ги возиме, податоците постојат на места на кои ние дури и не би помислиле. Паметната и намерна примена на овие податоци може да ни овозможи да донесуваме подобри одлуки за јавната политика, да најдеме шеми и поефикасно да ги доставиме критичните услуги како што се здравството, образованието и националната безбедност. Во владите ширум светот и во непрофитниот и во приватниот сектор, побарувачката за аналитичари на податоци, научници и раководители со податоци се зголемува брзо. Магистер на науки во информатичката наука за јавна политика (MS-DSPP) е заеднички степен понуден од страна на Џорџтаун на McCourt школа за јавна политика и програма за аналитики на Џорџтаун е комбинирање на историските предности на McCourt's јавна политика анализа програма со врвни пресметковни, математички , обука на статистички методи на програмата за анализа на Џорџтаун. Оваа иновативна, помеша наставна програма им овозможува на дипломираните студенти да бидат многу вредни во сите сектори во САД и во целиот свет.... [-]


Магистер по меѓународна политика за развој

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Washington

А мајстор во меѓународната политика за развој дава на следната генерација на меѓународни развојни лидери на вештини кои им се потребни за промена на светот. [+]

А мајстор во меѓународната политика за развој дава на следната генерација на меѓународни развојни лидери на вештини кои им се потребни за промена на светот.

Магистратура по меѓународен развој политика (MIDP) степен подготвува студентите со основните технички и аналитички вештини потребни за да се направи позитивна разлика во светот, додека доставување експертиза во политиката, менаџментот и етиката на развој. ... [-]


Магистер по менаџмент на политиката

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години May 2019 Соединети Американски Држави Washington + 1 more

А мајстор во политиката за управување подготвува сегашните и новите политички лидери со суштинско управување и аналитички вештини за да ги унапредат своите кариери. [+]

А мајстор во политиката за управување подготвува сегашните и новите политички лидери со суштинско управување и аналитички вештини за да ги унапредат своите кариери.

Соочени со управување и имплементирање на многу од најпрестижните политики денес, менаџерите на политиките имаат потреба од вештини за да обезбедат иновативни решенија кои ќе бидат политички и административно ефикасни. А мајстор во политиката за управување (MPM) обучува сегашните и новите политички лидери во уметноста и науката за управување со политиката, подготвувајќи ги да ја водат денешната динамична политика на животната средина. ... [-]


Извршен мајстор во политичко лидерство (EMPL)

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 16 месеци August 2019 Соединети Американски Држави Washington

Извршниот мајстор во политичко лидерство (EMPL) подготвува студентите со потребните знаења и вештини за ефективно да водат во денешното сложено, динамично политичко опкружување. [+]

Трансформирање на лидерите. Трансформирачка политика. Извршниот мајстор во политичко лидерство (EMPL) подготвува студентите со потребните знаења и вештини за ефективно да водат во денешното сложено, динамично политичко опкружување. Интердисциплинарна програма

EMPL е интердисциплинарна степен програма која ги преплетува економија и политички науки со јавна политика и администрација. Централно на секој курс е усогласување со Извршниот Core квалификации (ECQs) * нагласувајќи стратешко водство, резултати и коалиција зграда.... [-]


Videos

Choose McCourt

Meet the GU Politics Fall 2017 Fellows!

Welcome Home to the Hilltop

Q&A with McCourt School of Public Policy Students

Global Hoyas!

Falling in Love with Georgetown

Global Hoyas!

Georgetown University Campus Tour

MPP Student Profile: Jamie Obal

MIDP Student Profile: Ben Chun

MPM Student Profile: Alex Covington

Expert Policy Training

McCourt Students in the Dominican Republic

Start Changing the World Today

McCourt Students @ Public Policy Challenge - Peace Clusters

Georgetown Faces

#HoyasInUK - Election Day

#HoyasInUK - featuring Patrick Spencer

Data for Social Good

Contact
Адреса на локацијата
McCourt School of Public Policy
Old North, Suite 100
37th and O Streets, N.W.

Washington, District of Columbia, 20057 US