Miami Ad School

Introduction

Read the Official Description

Чекор во Мајами за рекламирање училиште и вие всушност ќе се чувствуваат возбудата во воздухот. Ова не е вашиот типичен училиште и тоа не изгледа како училиште. Тоа е повеќе како дигитален чудата со џиновски рамен ТВ покриваат само околу секоја педа на секој ѕид. Студентите закачам на мулти-обоени стадион bleachers. За разлика во повеќето училишта, нивните студентска работа не се произведува на хартија, а потоа обесени на ѕидот. Во училиштето е всушност, хартија помалку; што се произведува дигитално и презентирани дигитално, и прикажан на ТВ екраните. Една група на ученици е да разговараат со друга група на ученици, но тие се всушност две илјади милји распаѓа. Тие повторно 'со користење на виртуелни на училиштето видео присуство на системот наречен "face2face" која ги поврзува Мајами на сите други училишта во мрежата.Во друг дел на училиштето група на copywriters во Мајами се здружил со една група на уметнички директори во Сан Франциско и наставникот се зборува за нив од рекламна агенција во Њујорк. Ова е иднината, тоа е како сите реклама агенции и дизајн компании ќе работат еден ден и најиновативните веќе работат на овој начин. КП Б користи овој систем меѓу нивните канцеларии во Мајами и во Болдер, но тие исто така го користат помеѓу нивните првиот кат и нивниот втор кат. (Луѓето се навистина мрзливи, не се тие?) &nbsp&nbsp Заборавете Рекламирање, мислам поп културата. Заборавете на вашите стари концептот на училиште. Замислете наместо место каде креативните луѓе летаат во од некаде во светот секој понеделник или петок, пресврт вашиот мозок со совети, трикови и техники и разплитам вашите идеи или фалат нив на небото, само за да имаат друг креативен го прават токму спротивното на истата идеја во текот на неделата. Секој ден е предизвик и секоја задача е кошмар - или не е. Можеби ќе имаш брилијантен блесок на увид од нешто на вашиот партнер, рече или можеби Хомер Симпсон тоа го рече. Или Обама. Или човек кој whacks сите на Grand Theft Auto. Што мислите дали учите уметност насока или Пишување или графички дизајн или фотографија, но сте навистина проучувањето поп-културата и изнаоѓање начини да произведеме поп-културата, на некој начин не размислувал никој друг на пред. Во минатото креативни момци биле облечени во црни. Овие денови може да сметаат на наметка со вжештена амблем на торнадо на грбот. Или барем еден пар крилја на вашиот флип-апостолки.

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree: