Millersville University, School of Humanities and Social Sciences

Introduction

Read the Official Description

Со нудење на поголем дел од курсеви во општо образование програма на Универзитетот, која секој студент MU комплетира, а од уписот и повеќе од една третина од сите MU студентите во специјалност на Школата, на Факултетот за хуманистички и општествени науки, е во центарот на либералната учење на Millersville. Нашите наставни педагогии стануваат се повеќе во центарот на учење и настава помалку центрирано. Соработка, активни, самоиницијативно учењето на студентите е стручно "тренер", од страна на факултетот во курсеви целиот школа. А сорта на практиканти и можности за соработка образование во бизнисот и агенции услуга им овозможи на студентите да развијат практични вештини преку факултетот водени примена на знаењето во училница работа поставувања. Учењето на студентите е основен критериум, во најновата нашите напори за да се процени и да ги подобриме нашите програми. Преку споделување на своите искуства и надвор од училницата, нашиот факултет се клучни играчи во иновации во заедницата, и тие им помагаат на нашите студенти учат со прва рака искуства за граѓанска и социјална одговорност, претприемништво и развој на заедницата. Нашата програма се одразува длабока посветеност кон различноста во образованието. Меѓународни и културни перспективи биле интегрирани во постоечките курсеви и се дефинирани теми за многу нови предмети. Во исто време, нашите историски и културно значајни регионални корени се предмет на истражување на различни дисциплини. Мисијата на Факултетот за хуманистички и општествени науки е да обезбеди, пред се ', на широк спектар на бакалауреат програма во креативните уметности, економијата, општествените науки и професии во согласност со потребите и аспирациите на студенти и факултет експертиза, како и во согласност со стандардите на на совршеност за стипендија и примена. Школата, исто така, има за цел да се развие и да се обезбеди одлична програми за постдипломски студии кои ги исполнуваат јасно студент и потребите на заедницата. Двете додипломски и постдипломски програми се разликуваат по нивната интеграција на либерални уметности и професионални можности за учење, дисциплински и интердисциплинарна содржина, наставни и ко-наставни активности, независни и заеднички процеси, и традиционалните и иновативни наставни приоди.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа 1-year MBAs »

Programs

This school also offers: