Minerva Schools at KGI

Introduction

Read the Official Description

Минерва негува критична мудрост за доброто на светот.

Бидејќи нашата иднина зависи од подобри лидери, попаметни иноватори и повеќе информирани глобални граѓани, ние ги подготвуваме следните генерации на исклучителни, доживотни ученици да работат заедно во решавањето на најкомплексните предизвици на нашето време.

Минерва е длабоко принципиелна и посветена на подобрување на вашиот потенцијал и овозможување на вашиот успех.

Ние сме интензивно фокусирани на подобрување на нашата колективна иднина преку унапредување на индивидуалниот развој. Нашата организација е дефинирана од седум Водечки принципи, кои ја информираат секоја одлука што ја донесуваме, од теренски и приеми на академици, станбен живот и професионален развој.

Minerva Schools at KGI се градат врз моќен сојуз.

Минерва ги нуди своите вонредни програми за образование во соработка со една од најиновативните дипломирани институции во светот: KGI (Keck Graduate Institute). KGI, лидер во применетата наука, е најновиот член на ценет конзорциум Клермонт, често нарекуван "Брани на Западот".

ВОВЕД ВО МИНЕРВА

Бен Нелсон, основачот на Минерва и д-р Стефан М. Косслин, основач на Minerva Schools at KGI , даваат вовед во визијата, педагогијата и платформата за учење во срцето на новоизграденото универзитетско искуство.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер на науки во анализа на одлуки

Он-лајн студии Дел-студии 21 месеци September 2019 Соединети Американски Држави San Francisco

21-месечно, со скратено работно време Магистер на науки во анализа на одлуки (MDA) е дизајниран да пренесе критични професионални вештини, со акцент на истражување, анализа и практично донесување одлуки. [+]

Во нашиот сложено и глобализиран свет, ефективното одлучување бара висок степен на критичко размислување и способност да се соберат, интерпретираат и да дејствуваат врз различни податоци. Минерва има развиено програма од прв ред, специјално дизајнирана да ги подготви лидерите на дваесет и првиот век да донесат последователни одлуки. 21-месечно, со скратено работно време Магистер на науки во анализа на одлуки (MDA) е дизајниран да пренесе критични професионални вештини, со акцент на истражување, анализа и практично донесување одлуки.... [-]


Contact

Адреса, линија 1 1145 Market St, 9th Floor
94103 San Francisco, California, Соединети Американски Држави