Ming Chuan University

Introduction

Read the Official Description

Како врвен интернационален универзитет во Тајван, MCU ги поздравува учениците од целиот свет. Без разлика дали сте заинтересирани да стекнете диплома по комуникации, дизајн, менаџмент, технологија, јазици, право или туризам, MCU нуди уникатно образовно искуство од светска класа. Овде, ние веруваме во градење креативни и иновативни глобални граѓани кои се подготвени да станат светски лидери на утре.

Мисија на MCU

Подржувањето на мисијата на "Еден клучен концепт изрази три начини", Ming Chuan University гордее со обезбедувањето на образовен амбиент, кој присуствува на сите ученици со родителска грижа, поддршка и насоки. Како сеопфатна институција за високо образование, Ming Chuan University залага за извонредност во наставата и учењето преку теориско-ориентирана, апликациско-ориентирана едукација за да ги подготви учениците со професионализам, тимски дух и широки ставови за интернационализација.

Теорија базирана и примена-ориентирана едукација

Нашиот образовен принцип инсистира на теорија-ориентирана апликација-ориентирана едукација која ги координира професионалните курсеви, курсевите за комунални дејности (четиригодишни курсеви по англиски јазик и тригодишни курсеви за информатичка технологија) и општото образование за да се осигури дека сите наши дипломирани студенти имаат корист од теорија, апликативно ориентирана едукација. Ние имплементираме холистичко образование за да ги негуваме ликовите на учениците преку семинари, дипломски тези, дизајн на дипломски проекти, строга дисциплина и вредно учење. Нашите дипломци добро се натпреваруваат со своите врсници за понатамошно образование и стапка на вработеност.

Одлична конкурентна способност

Ming Chuan University има 11 училишта: Менаџмент, Комуникација, Право, Дизајн, Применета Јазик, Информатичка Технологија, Туризам, Општествени науки, Здравствена Технологија, Финансиска Технологија и Меѓународен Колеџ. Во чекор со брзиот развој на глобализацијата и економија базирана на знаење, нашите училишта не само што вработуваат членови на факултет со докторски дипломи, туку исто така го насочуваат нивното учење и истражување со интердисциплинарната интеграција на универзитетот, постојан развој, конкурентност и општествена побарувачка. За да се постигне оваа цел, секој факултет и оддел мора да ги промовираат сопствените професионални карактеристики и конкурентска предност, да го промовираат квалитетот на наставата, истражувањето и услугата и да ја подобрат компетентноста на учениците преку оценување на членовите на факултетот и редовно оценување на наставата.

Целосна околина за е-учење

Во оваа возраст на информатичката технологија од 21-от век, учениците мора да ја негуваат способноста да пребаруваат, анализираат, обработуваат и интегрираат информации. Поради примена на мрежна технологија во средина за учење, релевантната технологија е созрева. Исходот од наставата преку глобалната информациска мрежа е одличен и ќе биде клучен развој на универзитетот.

За да се поттикне учењето и учењето со повеќе лица, нашиот универзитет има воспоставено целосна околина за е-учење. Експанзијата во мрежата на Универзитетот им овозможува на студентите да учат без граници на просторот и времето. Студентите можат да го повторат наставниот материјал онлајн за да ги промовираат своите резултати од учењето. Мрежната настава им овозможува на студентите да научат без да бараат време и простор ограничена интеракција помеѓу членовите на факултетот и студентите, што претставува огромен предизвик за традиционалниот начин на учење.

За поддршка на вмрежување и високо-технолошки настава, ги опремивме сите училници на двата кампуса да бидат е-училници. Ние ќе продолжиме да развиваме повеќе онлајн курсеви за студентите за да го промовираме квалитетот на наставата, истражувањето, услугата и конкурентноста на учениците.

Образовни филозофии

Ming Chuan University е основан врз образовните филозофии на основачот Пао, вклучувајќи:

  1. Присуство на сите ученици со родителска грижа, поддршка и насоки
  2. Строга дисциплина и внимателно учење
  3. Поттикнување на силен напор во наставата
  4. Усогласување настава во теорија со искуство во примена
  5. Истакнувајќи ги и хуманитарните науки и технологијата

Универзитетот има за цел реализација на практичното образование, охрабрувајќи ги студентите да инкорпорираат пракса и теорија за да можат веднаш да влезат во работната сила по дипломирањето. Во светлината на растечката глобализација и глобалната кинеска треска, универзитетот се стреми да ги подготви учениците да се соочат со глобалната конкуренција преку интегрирање на теориите за образование во оваа кинеска институција и партнери во прекуокеанските универзитети. Покрај учењето од успешното образование, Минг Чуан има за цел подобро да ги негува своите ученици под образовната филозофија: локализација на глобалното знаење и внесување на локалното знаење во светот.

За да се постигне крајната цел да се развие во извонреден меѓународен универзитет, универзитетот ќе вложи максимални напори да го продолжи квалитетот на образованието и да се посвети на меѓународната извонредност во наставата и истражувањето.

Образовни цели

Интернационализација

Создавање на меѓународна средина за учење за да се прошират светогледите на факултетот и учениците; промоција на меѓународни сертификати; држејќи се во чекор со образованието низ целиот свет.

Одделот за меѓународно образование и размена и Меѓународниот колеџ го водеа патот во добар напредок кон целта на интернационализацијата. Со најголем број странски студенти на универзитетите во Тајван, Универзитетот доволно ги демонстрира своите напори во промовирањето на интернационализацијата на високото образование и градење на англиска средина за учење.

Професионалност

Акцент на соработката меѓу индустријата и академијата за зајакнување на теоретското знаење и практичната компетентност; се фокусира на професионално искуство, заедно со академски напори да обезбеди мулти-фацетирани образование и доживотно учење можности.

Како одговор на зголемените потреби за академски напредок, универзитетот има направено големи подобрувања во олеснувањето на делењето на ресурсите и системот за управување со таленти. Неодамнешните достигнувања вклучуваат услуги за е-училници и систем за е-портфолио за студенти и членови на факултет.

Извонредност

Утврдена примена на строги принципи за образовни насоки за да ги негува учениците со чувство на одговорност и тимски дух; извршување на извонредност во наставата, учењето, истражувањето и услугата.

Ming Chuan University доби многу признанија за своето квалитетно образование. Во 2009 година, универзитетот го освои првото место меѓу колеџите и универзитетите на северен Тајван во одделенските акредитации спроведени од страна на Советот за оценување и проценка на високото образование на Тајван (HEEACT). Покрај тоа, на универзитетот му се доделува субвенција на МОН "Стремејќи се кон настава извонредност" во последователни години.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Види магистерски студии » Гледа BScs » Гледа Bachelor »

Programs

This school also offers:

MA

Магистер по настава на кинески како странски јазик

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Saginaw

Во последниве години, полето на TCS / FL (настава на кинески како втор / странски јазик) брзо се прошири до секој агол на светот. Програмата на мајсторот на настава кинески како странски јазик е основана за да се поттикне исклучителни таленти во областа на TCFL. Програмата на мајсторот става силен акцент на интегрирање на теориите и практиките во образованието. Наша цел е да ги подготвиме студентите за ветувачка кариера во TCFL и понатаму да придонесуваме кон полето на образование на кинески јазик. [+]

Зошто TCFL?

Во последниве години, полето на TCS / FL (настава на кинески како втор / странски јазик) брзо се прошири до секој агол на светот. Програмата на мајсторот на настава кинески како странски јазик е основана за да се поттикне исклучителни таленти во областа на TCFL. Програмата на мајсторот става силен акцент на интегрирање на теориите и практиките во образованието. Наша цел е да ги подготвиме студентите за ветувачка кариера во TCFL и понатаму да придонесуваме кон полето на образование на кинески јазик.... [-]


Master

Магистер по меѓународни односи

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години February 2019 Тајван Taipei

Програмата Магистер по меѓународни односи потекнува како Факултетот за меѓународни работи (GSIA), прва и единствена програма за постдипломски студии на Република Кина (Тајван) специјализирана за проучување на меѓународното / глобалното владеење и глобализацијата. Се стреми да изгради професионална платформа фокусирана на теоретско и практично знаење за меѓународно / глобално владеење и меѓународно / глобално деловно работење, кое негува факултет и студенти со меѓународна и глобална визија за владеење и глобализација, обезбедува факултет и студенти со меѓународна средина, соработка можности и академска поддршка, како и има за цел да ги обучи идните лидери во различни професионални средини. Во 2014 година, GSIA се трансформира во Програмата за магистер по меѓународни односи, отворена само за меѓународни студенти. [+]

На Факултетот за меѓународни работи (GSIA) беше првата програма во Тајван подготвува студентите да бидат дел од преговарачката елита во глобалните политички и економски прашања. Во 2014 година, GSIA се трансформира во Програмата за магистер по меѓународни односи, отворена само за меѓународни студенти.

Нашата програма вклучува прилагодени, напредни курсеви фокусирани на глобалното владеење, глобалната стратегија и операции, како и меѓународните преговори и комуникација. Сите курсеви главно се изучуваат на англиски јазик, со дополнителна академска поддршка на кинески јазик.... [-]


Магистер по нови медиуми и комуникација администрација

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Saginaw

Новата администрација за медиуми и комуникација (NMCA) има за цел да ги негува професионалци за нови медиумски технологии и професионалци кои поседуваат знаење за медиумскиот пазар на Големиот кинески пазар. Наставната програма NMCA обезбедува различни курсеви во пет области за интерес за студентите кои имаат намера да ја развијат својата кариера во нови медиуми и мултимедија, како и студенти кои би сакале да работат во Америка или во Голема Кина за транснационални медиумски компании. Целосната обука што ја нуди NMCA ќе им помогне на студентите да стекнат конкурентна предност на пазарот на трудот сега и во иднина. [+]

Зошто да студирате во Програмата за нови медиуми и комуникации (NMCA)?Една школарина за двојна дипломаПет интересни области на експертизаОбласт на интерес 1: Применета комуникација и маркетинг на нови медиуми (понуден од MCU-MI)Интересна област 2: Администрација за комуникации (потребни се 6 кредити, понудени од SVSU)Интересна област 3: комуникациски средини (потребни се 6 кредити, понудени од SVSU)Област на интерес 4: Применета комуникација и маркетинг на нови медиуми (понуден од MCU-MI)Област на интерес 5: современи кинески медиуми и пазар (понуден од MCU-MI)Студентите на MCU добиваат попуст за кредитна таксаПретходни кредити во Тајван за да го скратат периодот на студирањеИнтеракција и размена со локалните студентиУживајте во напредните објекти во SVSUМисија... [-]

Videos

2018 08 30 銘傳大學短版中音英字