Mitchell College of Business, University of South Alabama (MCOB)

Introduction

Read the Official Description

За Академијата Мичел на Колеџот за бизнис влегува во својата четврта деценија на услугата. И додека бројот на учениците значително порасна во текот на годините, членови на факултет и кадар за се што одговора на студентите и нивните потреби денес, како што беа, кога училиштето беше основана во 1967 година. Како составен дел на еден сеопфатен, урбана универзитет, мисијата на Мичел на Бизнис колеџот е да придонесе за личен и професионален развој на нашите ученици и граѓани, економски развој на регионот, како и продолжувањето на успешната работа на Академијата, како и Универзитетот . Ние се постигне оваа мисија преку испорака на наставни програми од висок квалитет, преку поддршка на факултет научни активности, како и преку обезбедување на голем број на надворешни услуги. На Универзитетот во Јужна Алабама Мобилни е убава, историски град во Мексиканскиот Залив што е богата со Јужна традиција. Тоа е исто така дом на Универзитетот во Јужна Алабама. Студентите наоѓаат во регионот возбудливо и пријатно да се истражува и се уште импресиониран од различни културни, образовни и рекреативни можности кои ги карактеризираат на академската заедница.

Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

Master

господар на сметководство степен програма (macc)

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Mobile

Мајсторот на Сметководство степен е специјализирана програма која е дизајнирана да им обезбеди на студентите со напредни разбира работа во областа на сметководството. [+]

Мајсторот на Сметководство степен е специјализирана програма која е дизајнирана да им обезбеди на студентите со напредни разбира работа во областа на сметководството. Тоа е од примарен интерес за поединци заинтересирани за кариера како сертифициран јавен сметководител, сметководители за управување и владини сметководители.

Услови за прием

Студентот кој има диплома со помалку од 3,0, но поголем од 2,5 (A = 4,0) или просек од најмалку 2,75 во последните 64 часови по семестар на колеџ работа, може да достигне привремен прием доколку студентот има задоволителен GMAT резултат врз основа на една од следниве формули: ... [-]


Мајстор за бизнис администрација

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Mobile

Мичел на МБА програмата е целосно акредитирана од страна на Меѓународниот - највисоко ниво на бизнис акредитација во светот. [+]

Мичел на МБА програмата е целосно акредитирана од страна на Меѓународниот - највисоко ниво на бизнис акредитација во светот. Имаме структуирана програма, да се приспособат на потребите на полно работно време во кариерата професионалци и менаџери, како и неодамна дипломираните студенти кои се заинтересирани за продолжување на своите знаења во областа на бизнисот. Сите фондација работа е изграден во 14 разбира програма, која им овозможува на студентите од било Додипломски позадина веднаш да почнат постдипломски студии. ... [-]