Montana Tech

Introduction

Read the Official Description

Монтана Техника е одлично место за да присуствуваат на Факултетот! Како иден студент, сметаат нашите светска класа степен програми да ги запалам вашата љубопитност и да се движат напред. Ние, исто така ви нудиме:

Посветен на истражувачите на факултетот, кои уживаат менторство дипломирани студенти State-of-the-art опрема и високо-технолошки капацитети Истакнати истражувачки центри каде што може да продолжи својата студија и да се добијат признавање Можности да работат на вашата теза во странство Статистика поставеност кои се рефлектираат на позитивни резултати за дипломираните студенти со диплома Безбедно општество кој е привлечен за студентите - особено оние со семејствата. Учат за Слоун Фондацијата Финансирање Можност за Индијанци Студенти

Брошурата Монтана Техника Факултетот е исто така одличен извор на информации за нашите постдипломски студии.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc » Гледа PhD »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер на науки (МСП) во индустриска хигиена

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Butte

Индустриска хигиена се одговорни за очекување, признавање, евалуација, како и контрола на работното место еколошки фактори кои може да влијаат на здравјето, удобноста и продуктивноста на работникот. [+]

Магистер на науки (MS) во индустриска хигиена

Индустриска хигиена се одговорни за очекување, признавање, евалуација, како и контрола на работното место еколошки фактори кои може да влијаат на здравјето, удобноста и продуктивноста на работникот. Индустриска хигиена се смета за "наука"; Меѓутоа, исто така е уметност која вклучува пресуда, креативност, и човечка интеракција. Комуникациски вештини се многу важни.... [-]


Магистер на науки (МСП) во инженерство на животната средина

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Butte

Инженерство на животната средина - Курс за работа нагласува вода, отпадни води, почва и подземни санација, реставрација поток, загадувањето на воздухот инженеринг, анализа на ризик за здравјето, и одржливост на животната средина. [+]

Магистер на науки (МСП) во инженерство на животната средина

инженерство на животната средина - Курс за работа нагласува вода, отпадни води, почва и подземни санација, реставрација поток, загадувањето на воздухот инженеринг, анализа на ризик за здравјето, и одржливост на животната средина. Студентите теза опција работат на истражувачки проекти кои вклучуваат нанотехнологијата, роман вода и технологии за третман на отпадни води, био земање мостри, загадувач влијанија, квалитетот на воздухот, и моделирање. Опцијата за не-теза е исто така достапна.... [-]


Магистер на науки (МСП) во металургијата и за ПМС

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Butte

Металуршки / Кисела обработка инженеринг се занимава со сите аспекти на метални и неметални преработка и производство. Металуршки и минерални суровини факултет - Концентрациите вклучуваат: рударските металургија, просторно Металургија и Материјали факултет. [+]

Магистер на науки (МСП) во Металургија и Подготовка на минерални суровини

Металуршки и минерални суровини Инжинерство - Концентрациите вклучуваат: Екстрактивни Металургија - Подготовка на минерални суровини, hydrometallurgy, pyrometallurgy, апликации за рециклирање и еколошките прашања како рециклирање и третман на отпадот. Физички Металургија - Легура / кастинг, лемење, биоматеријали, воздушната материјали, челик, и заварување. Материјали факултет - Композити, керамика, intermetallics, единечни кристали, чаши, и цемент / бетон.... [-]


Магистер на науки (МСП) во техничка комуникација

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Butte

Технички комуникација - практична комуникација програма вклучува пишување, презентација, и мултимедијални способности, и теоретски курсеви во семиотиката и реторика да се подготват за кариера advancment или докторски студии. [+]

Магистер на науки (МСП) во техничка комуникација

Технички комуникација - Практична комуникација програма вклучува пишување, презентација, и мултимедијални способности, и теоретски курсеви во семиотиката и реторика да се подготват за кариера advancment или докторски студии.

ДИРЕКЦИЈА ЗА ПРЕГЛЕД

Студентите во техничка комуникација планира, развива и да ги завршат проектите за техничка комуникација во една или повеќе области на науката и технологијата. Оваа програма е пракса-ориентирана, нагласувајќи пристап на решавање на проблемите кои оспособува луѓето од многу дисциплини да комуницираат поефикасно. Кандидатите се очекува да се премости комплекс и изолирани светови на научни и технички специјалитети. Преку ефективни комуникациски стратегии, кандидатите ќе им помогне да се направи оние светови поразбирлива.... [-]


地球科学理科硕士(ms)学位项目

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Butte

地球科学——重点课程包括:《地球化学》——矿物质热力学、土壤和水中受污染的物种迁移以及矿床的地植物/生物地球化学定位。《地质工程学/地质学》——坡面稳定性、数值模拟和地震工程。《地球物理工程学》——古气候和冰冻圈的研究、石油和矿业勘探、神经网络、数据反演、地震波反射、遥感、水资源评估、浅层地球物理法、构造地质学和放射源地震学。《水文学/水文地质学》——水质和水供应问题,包括地表水和地下水资源。 [+]

地球科学理科硕士(MS)学位项目

地球科学——重点课程包括:《地球化学》——矿物质热力学、土壤和水中受污染的物种迁移以及矿床的地植物/生物地球化学定位。《地质工程学/地质学》——坡面稳定性、数值模拟和地震工程。《地球物理工程学》——古气候和冰冻圈的研究、石油和矿业勘探、神经网络、数据反演、地震波反射、遥感、水资源评估、浅层地球物理法、构造地质学和放射源地震学。《水文学/水文地质学》——水质和水供应问题,包括地表水和地下水资源。

[-]

Videos

Montana Tech is the Solution

Montana University System Materials Science Ph.D.

Contact

Montana Tech

Адреса, линија 1 1300 W. Park Street
MT 59701 Butte, Montana, Соединети Американски Држави
Website http://www.mtech.edu/academics/gradschool
Број на телефон +1 406 496 4304