Montana State University

Introduction

Read the Official Description

Montana State University , државната институција за грантови, ги едуцира учениците, создава знаења и уметност и им служи на заедниците преку интегрирање на учењето, откривањето и ангажирањето.

MSU Vision

Montana State University е извонреден како и нејзиниот амбиент. Создаден како земја-грант институција, тоа е добредојде, авантуристички заедница на студенти, факултет и кадар одликуваат со својата посветеност за решавање на најголемите предизвици во светот. Универзитетот ги енергизира поединците за да ги открие и да ги следи нивните аспирации. Ги инспирира луѓето да се ангажираат со универзитетот за да ја подобрат човечката перспектива преку извонредност во образованието, истражувањето, креативноста и граѓанската одговорност.

Академски извонредност

MSU подготвува студентите да дипломираат опремени за кариера и понатамошно образование. Низок студент на факултетот соодносот на МСУ значи достапните професори и практични можности за учење. Работејќи заедно со ментори од факултет од светска класа, учениците откриваат нови знаења кои помагаат да се подобри квалитетот на животот низ целиот свет. Оваа поддршка и соработка средина за учење им помага на учениците да успеат да се натпреваруваат за национални и меѓународни стипендии и награди. Само во изминатата година, студентите на MSU добија престижни награди, вклучувајќи:

  • Голдвотер стипендии (математика, наука
  • Стипендија за Родос (да студира на Оксфордскиот универзитет)
  • Маршал стипендија (град училиште во Обединетото Кралство)
  • Удол стипендија (да продолжи кариерата во животната средина)
  • Њумен Граѓански соработник (јавно раководство)

Montana State University во Montana State University е во сопствена класа. MSU е меѓу првите 3% од колеџите и универзитетите за истражувачки трошоци и исто така е класифицирана од Фондацијата Карнеги како институција со висок профил на додипломски студии. Ова значи дека студенти на MSU се можности за истражување обично резервирани за дипломираните студенти во други училишта. Плус, локацијата на МСУ на крстосницата помеѓу Националниот парк Јелоустоун и некои од најголемите скијање во Америка им нуди на учениците училница, лабораторија и игралиште за разлика од било кој во светот.

Топ истражувачки универзитет

MSU е признат на национално ниво за нејзината важност во истражувањето меѓу водечките јавни истражувачки универзитети. MSU е меѓу првите 3 проценти од колеџите и универзитетите во земјата за истражувачки трошоци. Поради својот висок профил на додипломски студии, MSU студентите на додипломски студии добиваат можности да вршат истражувања од национално значење за различни теми, можности кои обично би биле резервирани за дипломирани студенти на други универзитети. Тоа е една од причините зошто МСУ е национален лидер во производството на добитници на стипендијата "Голдвотер", премиерска награда на нацијата за додипломци од областа на математиката и науката.

Трошоците за истражување на MSU обично надминуваат 100 милиони долари годишно, а врвните истражувачки оддели вклучуваат имунологија, хемија и биохемија, транспорт, физика и земјишни ресурси и науки за животната средина; додека голем дел од финансирањето за истражување од Националниот институт за здравство, одделенијата за енергетика, одбрана и земјоделство и приватни извори.

MSU е најголемиот истражувачки универзитет во Монтана и најголем ентитет за истражување и развој од било кој вид во државата, што преведува во многу можности за студентите да спроведат значајни практични истражувања и креативни проекти, како и економски просперитет за областа. Истражувањата на MSU доведоа до значајни откритија кои го менуваат светот. MSU има повеќе од 250 лиценци за активна технологија. Покрај тоа, се издадени 91 патент и 36 сертификати за сортата за откритија на МСУ со многу повеќе во тек.

Ангажирање и охрабрување

Студентите, професорите и вработените во МСУ работат заедно со партнерите во заедницата за да ги разменат и применат знаењата и ресурсите кои го подобруваат светот. МСУ неодамна заработи Фондацијата Карнеги за класификација на ангажманот за унапредување на наставата. Означувањето ја признава посветеноста на наставата која поттикнува волонтерска услуга во заедниците и ширење на знаења кои придонесуваат за јавноста. Покрај тоа, преку курсеви, клубови и организирани настани учениците учествуваат во многу локални, национални и меѓународни услуги за учење на учениците кои им овозможуваат да го применат своето образование, а истовремено да ги зајакнат заедниците.

Ангажирање на заедницата

По ригорозен процес на апликација и евалуација, МСУ беше награден со Фондацијата Карнеги за класификација на ангажманот за унапредување на наставата по унапредување на наставата. Оваа ознака ја признава посветеноста на МСУ на наставата која поттикнува волонтерска услуга во заедниците и ширење на знаења кои придонесуваат за јавноста. Проекти за сервиси и теренски активности се вградени во курсеви, истражувања и воннаставни активности на МСУ за подобрување на учењето и подобрување на животот во целиот свет.

Акредитација

MSU одржува и надминува различни барања за акредитација кои беа дизајнирани за да обезбедат висококвалитетни образовни стандарди. MSU е акредитирана од страна на Северозападна комисија за колеџи и универзитети. За време на најновата ре-акредитација, MSU беше пофален за "исклучително високо ниво на продуктивност и ефикасност". Во прилог на националната акредитација, многу од колеџи, одделенија и програми на MSU, исто така, одржуваат ригорозни акредитации за акредитација преку дисциплински специфични агенции.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc »

Programs

This school also offers:

MSc

МСП во наука образование

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 2 - 6 години May 2019 Соединети Американски Држави Bozeman + 3 more

На MSSE програма нуди иновативни онлајн и кампусот-базирани постдипломски курсеви за вршење на науката едукатори. Прилагодените планови за студирање нудат курсеви во сите научни дисциплини и се дизајнирани да ги земат во предвид позадинските, интересите и целите на кариерата на ученикот. Курсеви може да се преземат за професионален развој или да заработите диплома. [+]

На MSSE програма нуди иновативни онлајн и кампусот-базирани постдипломски курсеви за вршење на науката едукатори. Прилагодените планови за студирање нудат курсеви во сите научни дисциплини и се дизајнирани да ги земат во предвид позадинските, интересите и целите на кариерата на ученикот. Курсеви може да се преземат за професионален развој или да заработите диплома.

30-кредитна дипломиран степен програма може да се заврши со над 80% од курсот кредити земени онлајн од асинхрони, компјутерски посредувана комуникација. Програмата на студијата може да започне со онлајн курсеви во било кој семестар, или летен кампус поле / лабораторија наука курсеви во MSU-Bozeman, Монтана кампусот.... [-]