Moravian College

Introduction

Read the Official Description

Стипендии за меѓународни студенти.

Moravian College нуди меѓународна награда за заслуги заснована првенствено врз основа на академски достигнувања: оценки, силата на вашата академска програма, вашиот ТОЕФЛ или ИЕЛТС резултат и вашите SAT резултати ако се достават.
За повеќе информации во врска со Меѓународната награда за заслуги на учениците, ве молиме контактирајте со Извршниот директор за меѓународно запишување преку формуларот за анкетни прашања на оваа страница.

Бевме основани на револуционерна идеја.

Дека учењето треба да биде отворање на очи, срцето трки, менување на играта и - најважно - забава. Кога Јован Амос Комениус, моравски бискуп, дошол до таа мала теорија до 1600-тите, веројатно не очекувал толку големо влијание. Излегува, сеуште се согласуваме со неговата филозофија. И ние веруваме дека нашите студенти, како Комениус, може да бидат малку револуционерен. Тие, исто така, можат да претворат нешто што е навидум мало во нешто неверојатно, незамисливо и поголемо од себе.

Добредојдовте во вашата мала шанса - знаеме дека сте подготвени да ја претворите во голема промена. Одете за тоа. Бидете малку револуционерен.

ИСТОРИЈА НА КОЛЕЏ

Моравската трага потекнува од училиште за девојки, основано во мај 1742 година од шеснаесетгодишната грофица Бенина фон Зинзендорф. Младите грофица, во 18-месечна посета на моравските населби во Новиот свет со нејзиниот татко, грофот Николас фон Зинзендорф, ја следеше моравската традиција која веќе беше стара во нејзиното време.

Корените на моравската деноминација се враќаат на чешкиот протестантски маченик Јован Хус, кој умрел на клада во 1415 година. Во 1457 година деноминацијата била формално организирана под името Unitas Fratrum, "Единство на браќата". Браќата (подоцна наречени Моравјани во Новиот свет) му дадоа на светот пионерскиот просветител Џон Амос Комениус (1592-1670), кој беше еден од нивните епископи.

Комениус, кој бил наречен "татко на модерното образование" за неговите револуционерни образовни принципи, бил човек од своето време во размислување за образование во верски поглед. Тој го сметал образованието за инструмент за спасение (затоа што душата морала да се обучи да ја бара вистината и да го препознае кога се најде). Бидејќи моравците сметале дека секоја човечка душа е потенцијален кандидат за спасение, морало да се образува секое човечко суштество. Комениј напишал во 1632 дека "не треба да се испраќаат на децата на богатите или на моќните, туку на сите слични, момчиња и девојчиња, благородни и безнадежни, богати и сиромашни, во сите градови и градови, села и населби училиште ". Според тоа, моравјаните сметале дека средните училишта се значајни само за цркви.

По периодот на интензивно прогонство, за време на која се бореше црквата која се бореше со исчезнување, на браќата во 1722 година им беше даден азил на имотот на Саксонија на луксембуршки благородник, градоначалник Николас фон Зинзендорф, кој стана нивниот водач, како и нивниот добротвор . Во 1732 година доселениците од Германија и Моравија (сега дел од Чешка) дојдоа во Новиот свет. На Бадник 1741 тие ја основаа Витлеемската заедница во тогашната пустина, шеесет милји северно од Филаделфија. Грофот Никола и неговата ќерка беа таму за таа пригода.

Училиштето Бениња фон Зинзендорф беше прва девојка интернат во Америка. Се здоби со таква истакната репутација дека Џорџ Вашингтон, за време на неговиот втор мандат како претседател на САД, лично поднел петиција до директорот за прием на две негови големи внуки. Во Витлеемската женска семинарија, кога училиштето стана позната, беше подигната за да се стекнат степени на бакалауреат во 1863 година, а во 1913 година стана Моравската семинарија и колеџ за жени.

Училиштето за момчиња било основано во Витлеем во јули 1742 година, а другото во блискиот Назарет во 1743 година. Овие училишта се споиле во 1759 година за да формираат Назаретска сала, институција која преживеала до 1929 година. Во 1807 година, машкото колеџ и теолошка семинарија е основано како продолжеток од Назаретската сала. Таа институција, Moravian College и Богословската богословија, се преселила во Витлеем во 1858 година и била овластена да доделува дипломи за бакалауреат во 1863 година, истата година како и женскиот колеџ.

Во 1954 година, по два века на посебен развој и раст, женските и машките институции се здружија за да формираат единствен колеџ за образование. Моравската Богословска семинарија го задржа тесно поврзаниот, но академски различен идентитет како дипломиран теолошки факултет. Како резултат на соединувањето, Moravian College стана првата високообразовна институција за високо образование на долината на Лехи.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Bachelor » Гледа MBA »

Videos

Promotional video

Contact

Адреса, линија 1 Main Street,1200
18018 Bethlehem, Pennsylvania, Соединети Американски Држави