Mountbatten Institute

Introduction

Read the Official Description

Вработените и корпоративни спонзори на Маунтбатен Институтот, во соработка со Факултетот за менаџмент и општествени науки на Универзитетот во Сент Мери, Twickenham, Лондон, се посветени на унапредувањето на меѓународна перспектива и перспективите на следната генерација. Пионер во областа на работа и студирање во странство програми, Институтот обезбедува дипломирани студенти и млади професионалци со избор од две единствени можности. Ние се олесни 12- и 16-месечната програма за живот, работа и студирање во Лондон, Њујорк и Бангкок. Маунтбатен алумни унапредат своите кариери со: • МБА или Постдипломски сертификат во Меѓународен Бизнис пракса • една година работно искуство на соодветни во светскиот финансиски капитал • меѓународна мрежа на пријатели, колеги и бизнис менаџери. Живеат, работат и студија Маунтбатен обезбедува живеење во Лондон и Њујорк, работа поставеност, месечна стипендија, сместување, осигурување, помош и поддршка во текот виза, така што учесниците можат да се фокусираат на добивање на најмногу од Лондон и Њујорк. За сите оние кои ја заврши својата МБА во Бангкок, Маунтбатен обезбедува сместување и услуги за поддршка. Опции Дали кандидатите се избере МБА или PGC, програмата започнува со една година во Лондон или Њујорк, со полно работно време работа поставеност и вечерните часови и викенд класи. МБА студенти ги завршат нивните студии со возбудливо искуство на терен во Бангкок. Регионалните центри • Северна Америка Регионалната канцеларија, Њујорк, Соединети Американски Држави • Европската Регионалната канцеларија, Лондон, Велика Британија • Азија / Пацифик Регионалната канцеларија, Бангкок, Тајланд Нашата историја Формирана во Њујорк во 1984 година, организацијата беше именуван во чест на починатиот Ерл Маунтбатен од Бурма, висок член на британското кралско семејство. По истакната кариера во јавната служба Господ Маунтбатен стана длабоко инволвиран во меѓународно образование, особено за размена на студенти и меѓународни студии. Неговата постара ќерка, Лејди Патриша, грофицата Маунтбатен од Бурма, е наш заштитник. Иако таа не е вклучена во работата на Институтот ден-за-ден, таа му ја дадат значителна поддршка и охрабрување на нашите напори.

This school offers programs in:
  • Англиски

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree: